Kilo’s etensresten wekelijks gedumpt bij sloot in Elst

ELST- Wat doe je met etensresten die je over hebt? Die gooi je in de groene kliko, die gratis wordt geleegd. Of op de composthoop of bij jouw eigen kippen. Etensresten horen zeker niet aan de slootkant!

Bijna wekelijks wordt kilo’s aan etensresten weggegooid op de kant van de sloot naast het kruispunt van Zuilingsepad en de Kerkeakkers in Elst. Dit kan een boete van 140 euro opleveren.

Dode dieren

Eline ergert zich kapot aan de dumping. Ze heeft al een aantal keren een dood dier gevonden, een egel en een eend. Brood, koekjes, croissants en wraps absoluut niet goed zijn voor eenden en zeker niet als het aangebrand of beschimmeld is. Maar niet alleen eenden of andere waterdieren eten ervan, ook andere vogels, katten, honden en egels kunnen ervan eten en dood gaan. Het is geen voedsel voor dieren. Eline heeft de twee egels die al aan het eten waren bij het afval weggehaald en ze gezond egelvoer gegeven. Bovendien heeft ze het afval weggeruimd.

Goede bedoelingen

Wie de dader is, is nog niet bekend. Misschien denkt diegene dat ze er goed aan doen, om brood voor dieren achter te laten. Met alle goede bedoelingen, dieren worden hier juist het slachtoffer van.

Als je het ziet gebeuren, kan je die persoon erop aanspreken. Vertrouw je het niet, maak een foto of video en meld het bij de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen