Onthulling nieuwe borstbeeld van Koning Willem Alexander

Oude gemeentehuis is onderdeel van het nieuwe
Foto: Petra Scheutjens

ELST- Vanavond wordt het bronzen borstbeeld van Koning Willem Alexander onthuld in de Rijn-Waalzaal. Dat is de nieuwe multifunctionele vergaderruimte van gemeente Overbetuwe, waar ook de raad vergadert. Bijzonder weetje: het is het eerste beeld mét baard!

Voorafgaand aan de raadsvergadering op dinsdag 8 september wordt het bronzen staatsieportret van Koning Willem Alexander onthuld in de Rijn-Waalzaal van het gemeentehuis. Bij het ontwerp van het vernieuwde gemeentehuis van Overbetuwe is gekozen voor openheid en transparantie. Dat vertaalt zich letterlijk in de nieuwe multifunctionele zaal, die bestaat uit veel glas en weinig muren. Hierdoor kon het bestaande schilderij van het staatsieportret van de koning niet meer worden opgehangen. Voor de nieuwe zaal is gekozen voor een bronzen koningsportret, gemaakt door beeldend kunstenaar Maria Stams.

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder:

“Het staatsieportret heeft een tijdloze uitstraling door de impressionistische wijze waarop het is geboetseerd. Het is tegelijkertijd statig en heeft een link met ons Romeinse verleden door de bronzen uitvoering en patina.”

Livestream

De onthulling van het staatsieportret is live te volgen via www.raadoverbetuwe.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden