Burgemeester in gesprek met organisaties Heteren

Belangrijke gesprekken bij de stenen vreatiecirkel
Foto: Overbetuwe Nieuws

Heteren – Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos is vandaag door een aantal organisaties uit Heteren ontvangen. Het doel was om verschillende onderwerpen met haar te bespreken.

De dag ging van start met een ontbijt bij de Stenen Creatiecirkel in de Randwijkse waarden. Een beperkt aantal mensen was hierbij aanwezig vanwege de corona richtlijnen. Op deze manier kon iedereen op gepaste wijze met elkaar in gesprek gaan. Naast onze burgemeester waren  er nog zeven andere deelnemers:

  1. Kelvin Derksen, van Stichting Dorpsraad Heteren.
  2. Bert van Putten van Burgerbeweging Heteren Sociaal.
  3. Lindsey Spanjers van Stichting Open Voor Jou.
  4. Hein van de Wijgert van Stichting De Put/ Heel Heteren Happy.
  5. Ronnie Groenewold van Stichting Hart van Heteren.
  6. Johan Dekker van Energiecoöperatie WatBeters voor Heteren, Randwijk en Driel.
  7. Martin Veggelers van Stichting Never Forget Them.

Drie onderwerpen zijn tijdens het ontbijt besproken. Burgerparticipatie, een lokale maatschappij realiseren die open staat voor iedereen en de Randwijkse waarden voor mens en natuur.

Rondje Heteren

De burgemeester ging na het ontbijt naar verschillende locaties in Heteren, waar lokale vertegenwoordigers haar opwachtte.  Bij de onderdoorgang Rijnbrug/ oorlogsmonument werd gesproken over het Oosterpoort Project Hart van Heteren. Daarna ging de burgemeester verder op het grasveld tegenover de Jumbo van Heteren, waar het onderwerp het Hart van Heteren was.

Voor het zalenverhuurcentrum De Bongerd aan de Flessestraat was de volgende bespreking. Deze keer ging het over de WatBeters energiecoöperatie. Het Jongerencentum Heteren aan de Achterstraat werd als laatste bezocht, om over de jongerenraad van Heteren te praten.

Over de inhoud van de gesprekken werd niks losgelaten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden