Veiligheidswaarschuwing Cannondale Treadwell fietsen

Foto: Cannondale

Fabrikant Cannondale heeft een veiligheidswaarschuwing uitgegeven voor fietsen uit de Treadwell modelserie. Het is mogelijk dat het voorrek van de fietsen tijdens het rijden loskomt, waardoor er ernstig letsel mogelijk is.

Door een probleem met de bouten van sommige voorrekken van Treadwell fietsen kan het voorrek loskomen. Als dit tijdens het rijden gebeurt, dan kan het voorwiel abrupt geblokkeerd worden, met mogelijk ernstig letsel als gevolg als de gebruiker van de fiets ten val komt.

Eerst demonteren

Cannondale vraagt eigenaren om de Treadwell fietsen niet meer te gebruiken tenzij het voorrek eerst is gedemonteerd. De instructies voor het demonteren van het voorrek vind je in dit document op de website van Cannondale.

Als je het voorrek hebt gedemonteerd kun je weer gebruik maken van de fiets. Cannondale vraagt u om alle onderdelen van het voorrek goed te bewaren.

Via de website van Cannondale of via de Cannondale Mobile App kun je de fiets registreren om geïnformeerd te worden zodra er een nieuwe montagekit beschikbaar is voor het voorrek van de Treadwell modellen.

Voor meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing van Cannondale raden ze aan aan om contact op te nemen met je Cannondale dealer.

treadwell

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Cannondale, 11 september 2020

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden