Mantelzorgcafé verzorgt interactieve avond Niet-aangeboren Hersenletsel

Foto: Sabine van Erp via Pixabay

Elst- Forte Welzijn Mantelzorg Overbetuwe organiseert in samenwerking met Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe (SGO) op maandag 28 september een mantelzorgcafé met als thema: Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH).

Wil je als mantelzorger weten hoe je het best de zorgvrager met een Niet-aangeboren Hersenletsel kunt ondersteunen? Hoe zit het met het ziekte inzicht? Mogelijk zijn er karakter veranderingen waardoor je andere reacties krijgt dan je verwacht? Kom dan naar het mantelzorgcafé.

Gastspreker neuropsycholoog Everdien Tromp

Op deze en andere vragen komt de gastspreker van deze avond, Neuropsycholoog mevrouw Everdien Tromp, informatie geven. Ook krijg je tips en adviezen. Kortom: een praktische avond! Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Je bent van harte welkom op deze interactieve avond.

In verband met de RIVM maatregelen is het mantelzorgcafé verplicht vooraf te vragen om je aan te melden en zijn er een maximaal aantal gasten toegestaan.

Natuurlijk kom je alleen als gezond bent en geen klachten hebt. Ook houdt het mantelzorgcafé rekening met de 1,5 meter regel.

Onder de Toren

Het mantelzorgcafé vindt deze keer plaats in Onder de Toren, Sint Maartenstraat 34 in Elst en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het mantelzorgcafé begint graag op tijd!

Informatie en aanmelden: Marijke Arends, Forte Welzijn coördinator Mantelzorg Overbetuwe, 06-49881094

of [email protected]

Niet-aangeboren hersenletsel

Niet-aangeboren hersenletsel of NAH is schade aan de hersenen, ontstaan in de loop van het leven.

Twee soorten
Niet-aangeboren hersenletsel of NAH is in te delen in twee soorten:

  1. Traumatisch hersenletsel.
  2. Niet-traumatisch hersenletsel.

Er bestaat ook aangeboren hersenletsel. Dit is schade aan de hersenen die ontstaan is rond of na de geboorte, zoals zuurstofgebrek of een infectie.

In 2016 waren er volgens het RIVM 645.900 mensen in Nederland bekend bij de huisarts die een of andere vorm van hersenletsel als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding of operatie hebben opgelopen. Dat aantal betreft alleen betrokkenen zelf, niet de naaste omgeving. Ook de familie ondervindt vaak allerlei problemen.

De gevolgen van NAH kunnen heel verschillend zijn, maar kennen ook veel overeenkomsten. Lees hier meer over de gevolgen van NAH.

Kijk hier voor een overzicht van aantallen patiënten met verschillende hersenaandoeningen.

Lees ook: Naaiatelier Forte Welzijn maakt duurzame mondkapjes

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen