KrijgdeKleertjes gaat ook volwassen kleding ruilen

Foto: meineresterampe via Pixabay

Elst- KrijgdeKleertjes heeft een ruilpunt in Elst waar je makkelijk kinderkleding kunt ruilen voor een maatje groter. Voor ruilen ben je welkom bij Amanda Mens in “Het huis van de Wijk” in Elst.

Het KrijgdeKleertjes ruilpunt in Elst bestaat reeds 5 jaar en wordt gerund door vrijwilligers. Het is afhankelijk van giften om uit te breiden en voort te bestaan.

Ook kledingruil volwassenen

KrijgdeKleertjes Elst wil naast kinderkleding nu ook volwassen kleding gaan ruilen. Dit is mogelijk omdat het ruilpunt een vaste ruimte gaat betrekken bij het “Huis van de Wijk”. Daar kunnen de kleren blijven hangen. Ze krijgen een opslagruimte in bruikleen, waardoor kleding een seizoen kan worden bewaard. Bovendien is het mogelijk om ruimere openingstijden te hanteren.

Vrijwilligers gezocht

Om dit alles te realiseren zijn aanvullende middelen nodig, maar ook vrijwilligers die willen helpen bij het inrichting van de nieuwe ruimte en vrijwilligers die willen helpen bij het sorteren van kleding en bemannen van het ruilpunt.

KrijgdeKleertjes zoekt Handige Harries of Hariƫttes, die willen helpen bij het inrichten van de ruimte. Bovendien vragen ze vaste vrijwilligers, of op oproepbasis, om het kledingruilpunt te bemannen. De werkzaamheden bestaan uit kleding innemen en sorteren, kleding in de winkel hangen en klantcontact.

Middelen nodig

Er zijn nog extra middelen nodig nu het uitgebreid wordt. Daarvoor kan je de Overbetuwe Doet waardecheque aan dit doel doneren. Wat is er in ieder geval bij moet komen zijn:

  • 20 kledingroedes/kledingrekken.
  • 60 maataanduidingen.
  • Kantoorbenodigdheden.
  • Drukwerk: promotiemateriaal/tegoedkaarten.
  • 2 weegschalen t.b.v. kledingruilgewicht.

Ik vind KrijgdeKleertjes een geweldig initiatief, duurzaam en ook nog goed voor de portemonnee. Toen ik de vacature voor een ruilpunt voorbij zag komen, was ik gelijk enthousiast en heb ik mijn deuren als ruilpunt geopend. Ik begon vanuit mijn huiskamer in augustus 2015, maar door het succes, ruilen we nu op een externe grotere locatie en hebben we een team fijne vrijwilligers.

aldus Amanda Mens.

Voor wie is KrijgdeKleertjes

Voor iedereen! Iedereen heeft kleding nodig, maar veel kleding hangt ook ongebruikt in de kast. Kom kleding die je niet draagt, maar nog wel goed is, ruilen voor iets dat je wel gaat dragen. Voor ruilers zijn er geen kosten verbonden aan het ruilen van kleding, wel kunnen ze KrijgdeKleertjes steunen dmv een steunlidmaatschap.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen