Gemeente Overbetuwe verruimt Meedoenregeling voor volwassenen

Gemeentehuis in Elst
Foto: Overbetuwe Nieuws

Volwassenen met een bestaand account voor de Meedoenregeling ontvangen vanaf 8 oktober 250 punten extra. De keuzemogelijkheid voor volwassenen wordt hiermee vergroot. De punten zijn in te zetten voor het verkrijgen van lokale producten en diensten, zoals sportactiviteiten.

Vanaf 8 oktober ontvangen volwassenen 450 punten, ter waarde van een totaalbedrag van € 225, om te besteden. Voorwaarde is wel dat er aan hen een account wordt toegekend. De Meedoenregeling is het initiatief van de gemeente Overbetuwe, om mensen met lage inkomens laagdrempelige toegang te geven tot lokale diensten en activiteiten.

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder hierover:

“Ondanks corona hoop ik dat met deze puntenverhoging een trend wordt ingezet die leidt tot een groei van het aantal deelnemers dat gebruik gaat maken van deze voorziening”.

Vergroten mogelijkheden

Hiermee heeft de gemeente gehoor gegeven aan signalen die zij ontving van onze inwoners over beperkte mogelijkheden om deel te nemen aan sportieve activiteiten (binnen de Meedoenregeling). Er waren genoeg mooie aanbiedingen om deel te nemen aan de diverse activiteiten. Vanwege de coronacrisis hebben de afgelopen maanden minder mensen dan verwacht ervan gebruik gemaakt.

Voor kinderen is er geen aanpassing in het aantal punten doorgevoerd. Er zijn voor hen voldoende mogelijkheden om deel te nemen aan het maatschappelijke leven. Vooral met de huidige 600 punten en een aantal bijzondere aanbiedingen (alleen beschikbaar voor kinderen) in de webwinkel van de Meedoenregeling. Lidmaatschappen aan sportverenigingen, zwemlessen met diploma A-garantie en huiswerkbegeleiding zijn daarvan sprekende voorbeelden.

Oproep aan deelnemers

De gemeente werkt graag mee, met hulp van inwoners, aan de verdere verbetering van de Meedoenregling. Zij roept daarom deelnemers op om hun ervaringen te delen. Suggesties en verbetervoorstellen worden ook erg op prijs gesteld, dus mail ze naar M.P. van Veen: [email protected].

Op de website van gemeente Overbetuwe kan je de Meedoensregeling aanvragen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden