Veertiende editie Winterfestijn Overbetuwe van de baan

Geen Winterfestijn dit jaar
Foto: Winterfestijn Overbetuwe

Elst- Ze was er helemaal klaar voor, onze Lize. Muts, sjaal, handschoenen en schaatsen waren al uit hun zomerslaap gehaald. Ze was helemaal klaar voor het Winterfestijn!

Maar nu is Lize heel verdrietig. Gisteren heeft zij gehoord dat de 14e editie van het Winterfestijn niet doorgaat. En wij snappen heel goed dat ze daar verdrietig om is. Dat zijn we zelf namelijk ook.

Te weinig perspectief

Na lang wikken en wegen en in goed overleg heeft het bestuur besloten het schaatsfestijn voor dit jaar af te blazen. Met de bepalingen die op dit moment gelden voor evenementen ziet de organisatie te weinig perspectief om het Winterfestijn te laten doorgaan.

“De afgelopen weken hebben we veel overleg gehad binnen het bestuur over het wel of niet door laten gaan van het Winterfestijn”

legt voorzitter Edwin Korthouwer uit.

Er alles aan gedaan

“We hadden een degelijk plan gemaakt om het festijn door te laten gaan, waarbij we onder andere besloten hadden geen horeca te bieden en ons volledig te richten op de jeugd tot 18 jaar. Ook de hoofdsponsoren, verenigingen en vrijwilligers hadden toegezegd weer mee te willen doen met de 14e editie.

Helaas hebben de laatste aangescherpte maatregelen de haalbaarheid van de plannen achterhaald. Om aan alle onzekerheid een einde te maken en de toekomst van het Winterfestijn veilig te stellen is besloten de voorbereidingen te staken.”

Jammer, vooral voor de kinderen

Het bestuur snapt heel goed dat deze beslissing heel teleurstellend is, vooral voor de kinderen. Zeker omdat elders in het land nog wel ijsfestijnen worden georganiseerd. Maar wij denken dat Lize en alle andere kinderen in de Overbetuwe wel begrijpen dat de huidige tijd even niet zo feestelijk is als het Winterfestijn hoort te zijn.

Wat het bestuur betreft gaan we er volgend jaar gewoon weer een spetterend Winterfestijn van maken!

Lees ook: Goede doel van Winterfestijn is Special Kids Day

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden