Nachtelijke werkzaamheden aan het spoor in Elst

Foto: Elst Noord Spoorkruisingen

Elst- Volgende week vinden gedurende enkele nachten onderhoudswerkzaamheden plaats aan het spoor. Dit zijn werkzaamheden die in opdracht van ProRail worden uitgevoerd.

Informatie over de werkzaamheden (wat gaan ze waar doen en op welk moment) kun je vinden via de website van ProRail waarop zij de werkzaamheden aankondigen en nader uitleggen.

ES-las werkzaamheden

Maandagnacht 19 oktober zal ASSET Rail BV aan het spoor werkzaam zijn. Tussen 1.45 uur en 5.30 uur wordt gewerkt aan ES-lassen (elektrische scheidingslassen). Deze lassen zijn ‘overgangen’ in de spoorstaaf en zorgen ervoor dat we treinen elektronisch kunnen detecteren. Ze maken onderdeel uit van de treinbeveiliging en laten overwegen op tijd sluiten en openen.

Omwoners kunnen er mogelijke hinder van ondervinden door licht en geluid (bij nacht) en werkzaamheden met handgereedschap. De laswerk zal vanaf beginnen vanaf Rijksweg-Noord 103 en eindigen bij Energieweg 12, Elst.

Omdat de geluidschermen rondom het spoor ter plaatse van de onderdoorgang al voor een groot deel klaar zijn verwachten we dat de hoeveelheid geluidshinder en eventueel lichthinder meevalt.

Meer informatie

Woon je in de nabijheid van het spoor dan  is het advies om de website Werkzaamheden aan het spoor in de gaten te houden. Je kunt zich via deze site ook abonneren op een e-mailservice.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden