Theater de KiK brengt Hallo Bandoeng! via Livestream bij jou thuis

Foto: Hallo Bandoeng Theater

Elst- De theatervoorstelling ‘Hallo Bandoeng!’ wordt op zaterdag 31 oktober gespeeld in Theater De KiK in Elst. De zaalkaarten voor de voorstelling van 19:00 uur en 21:00 uur zijn uitverkocht.

Maar je kunt de voorstelling via een livestream vanuit huis meekijken. Dit betekent dat je de voorstelling direct met de mensen in de zaal mee kunt bekijken. Kaarten hiervoor zijn te reserveren via Theater de KiK.

Indisch erfgoed

Een indringende en ontroerende voorstelling over een Indische erfenis. In een vergeten ruimte tracht een telefoniste al 40 jaar lang oude verdwaalde berichten uit de ether op te vangen. Berichten die Nederland nooit hebben bereikt. Om familiegeheimen uit het voormalig Nederlands-Indië te ontrafelen en de pijnlijke ‘radiostilte’ te doorbreken. De enige persoon die haar antwoorden kan geven, is haar vader. Maar hij zwijgt.

Radiostilte met geliefden

Radio Kootwijk vormde sinds 1929 de basis voor gesprekken met geliefden aan de andere kant van de wereld. Mensen die dachten hun dierbaren nooit meer te kunnen spreken, hadden plots rechtstreeks contact met Nederlands-Indië. Twee werelden, zo verschillend, werden in enkele minuten met elkaar verbonden. Verhalen die 12.000 km moesten overbruggen. Maar wat als het contact door een oorlog wordt verstoord? Radiostilte.

Actrice en theatermaakster Loulou Rhemrev graaft met deze theatervoorstelling in haar familiegeschiedenis op zoek naar antwoorden op vragen die haar leven beheersen. In hoeverre bepaalt haar Indische achtergrond haar identiteit? En, zit familiegeschiedenis in je genen?

Reacties uit publiek:

“Helemaal weggeblazen! Een korte reis door tijd, ruimte en gevoel.”
Zó herkenbaar voor mij als Indisch meisje.”
“Wat krijg je mee van je voorvaderen? Hoe vormt dat je identiteit? Knap gemaakt, fijn gevoelig gespeeld en op originele wijze -zonder vals sentiment en met geestige kwinkslagen- verwoord.”

Meer informatie

Hallo Bandoeng! is een productie van Stichting Toneelwerk. Idee en spel: Loulou Rhemrev . Regie: Folmer Overdiep
Muziek: Tom Meulman en Eva van de Poll. Info: Hallo Bandoeng (Facebook: Hallo Bandoeng- de voorstelling)

Lees ook: Theater De KiK gaat van start met een fantastisch theater- en filmseizoen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen