Donaties gevraagd voor QR-code paal en bank bij Toekomstboom Valburg

Foto: Couleur via Pixabay

VALBURG- Valburg Groen wil samen met de kinderen van de St. Jacobusschool op Boomfeestdag de Toekomstboom van Valburg planten. Dit willen ze op een leuke manier doen door er een QR-code Herinneringspaal bij te plaatsen en een bankje om op te chillen.

Boomfeestdag

De organisatie van de Boomfeestdag 2020 is in volle gang. Nadat in maart de Boomfeestdag door de corona is afgezegd, is er een nieuwe start gemaakt. Het is nog niet duidelijk wanneer het evenement plaats zal vinden.

Kinderen hebben de toekomst nog voor zich. Valburg Groen, St Jacobusschool en gemeente Overbetuwe willen ook dat “Groen” een toekomst heeft in en om Valburg. Want we hebben allemaal groen om ons heen nodig, om in te wandelen, te fietsen. Groen zorgt voor verkoeling, werkt ontspannend en voor een gezonde leefomgeving.

Toekomstboom met QR-code paal

De Toekomstboom van Valburg wordt een walnotenboom. Deze boom komt bij de speeltuin van de Wemen te staan. Wat is nou eigenlijk een Toekomstboom? Een Toekomstboom is een boom die voldoende groeiruimte krijgt voor de boomwortels. Bovendien worden de nodige voorzieningen getroffen om te zorgen dat deze boom groot en oud mag worden. Zodat ook de toekomstige generaties kunnen genieten van de prachtige boom.

Elke boom heeft een uniek verhaal. Iedereen kan de boom leren kennen met de QR-code Herinneringspaal. Scan de code met je smartphone en krijg toegang tot de digitale tijdlijn van de boom op de QR pagina van Boomfeestdag.nl Voeg zelf een foto, filmpje, geluidsfragmenten of tekst toe. Zo komt de boom tot leven en ontstaat meer verbondenheid tussen mens en natuur. Wat betreft de QR-code van de Toekomstboom in Valburg; er staat nu al meer informatie op en tekeningen die gemaakt zijn door kinderen.

Overbetuwe Doet waardecheque

Om de QR-code Herinneringspaal én de chill-bank te kunnen realiseren is er nog geld nodig. Om dit initiatief te steunen kan je jouw Overbetuwe Doet waardecheque doneren. Je kunt jouw bon op de site van Overbetuwe Doet activeren en ook inleveren bij de St. Jacobsschool, op Tielsestraat 32 en Tielsestraat 80 en Voorweem 11 in Valburg. Daarnaast zoeken ze nog een ondernemer met een groen hart die de QR-code paal wil doneren. Dan komt deze ook op de QR-bomenpagina te staan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen