Ontwikkeling fase 2 van vitale Sportpark De Pas wordt binnenkort afgerond

Foto: Gemeente Overbetuwe

ELST- Sportpark De Pas aan de Olympiasingel in Elst huisvest een groot aantal sportverenigingen. Deze verenigingen hebben de handen ineen geslagen en zijn met een aantal maatschappelijke partners een plan gaan maken voor een mooier en groener sportpark. Een eerste fase met o.a. een multicourt is al klaar.

De uitvoering bestaat uit twee fasen. Fase 1 bestaat uit de aanleg van een kunstgrasveld voor Spero en de aanleg van een Multicourt voor algemeen gebruik. Deze velden zijn in de zomer van 2019 aangelegd. Daarnaast is in Fase 1 het omliggende park rond het multicourtveld aangelegd. De aanleg van het Calisthenics park is ook afgerond. Fase 2 bestaat uit de aanleg van de rest van het sport- en speldeel, beplanting, kruidenmengsels, boomgaard, visvijver en routes over het terrein.

Werkzaamheden fase 2

sportparkDe afronding van het eerste vitale Sportpark in Overbetuwe komt in zicht. De sportverenigingen hebben de handen ineen geslagen en met een aantal maatschappelijke partners een plan gemaakt voor een mooier en groener sportpark. De werkzaamheden voor fase 2 van Sportpark de Pas zijn in volle gang.

Fase 2 bestaat uit de aanleg van o.a. het park, een waterspeelplaats, klimtoestellen, picknicktafels, de visvijver en wandelpaden over het terrein. In zomer van 2019 (fase 1) zijn er al een kunstgrasveld voor Spero, een Multicourt voor algemeen gebruik en een Calisthenics park aangelegd (voor krachttraining zonder gewichten).

De werkzaamheden zijn naar verwachting eind dit jaar klaar. Aankomend voorjaar is alles netjes, staat de fruitgaard te bloeien en volgt later in het jaar de bloemenweelde van de bloemrijke kruidenmengsels.

Sportpark voor alle inwoners

sportparkWethouder Wijnte Hol:

“Het gaat heel mooi worden! Alle inwoners kunnen hier sporten, spelen en wandelen in een groene omgeving. Veel dank naar alle verenigingen en organisaties die meegewerkt hebben aan het ontwerp.”

Een feestelijke opening is natuurlijk lastig in deze tijd. De verenigingen en organisaties van Vitaal Sportpark de Pas bekijken nog of en hoe ze aandacht kunnen geven aan de oplevering van dit mooie sportpark, want een feestelijke opening kan door de coronamaatregelen niet plaatsvinden.

Definitief ontwerp

Hier vind je het definitieve ontwerp van het Vitaal Sportpark de Pas.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden