Winkels met levensmiddelen mogen in december eerder open op zondag

Foto: Alexas_Fotos via Pixabay

Winkels in Overbetuwe die levensmiddelen verkopen, mogen in december op zondagochtend al om 8.00 uur de deuren open doen. Vanwege de coronacrisis willen burgemeester en wethouders de mogelijkheid bieden om klanten meer te spreiden over de dag.

Zo blijft er voldoende ruimte om voldoende afstand van elkaar te houden, in ieder geval 1,5 meter. Natuurlijk gelden de bestaande corona-maatregelen ook in alle winkels: kom alleen, houd 1,5 meter afstand, draag een mondkapje en volg de aanwijzingen van het winkelpersoneel op.

Vervroegde openingstijden in december

Normaal gesproken mogen winkels in Overbetuwe op zondagochtend niet eerder dan om 10.00 uur open. De gemeente Overbetuwe stond in het voorjaar, tijdens de eerste lockdown,  supermarkten en winkels met levensmiddelen al twee maanden lang vervroegde openingstijden toe. Dit om de drukte te spreiden en besmettingen te voorkomen.

De vervroegde openingstijd op zondag geldt nu voor alle zondagen in december. Op Eerste Kerstdag moeten de winkels gesloten blijven. Supermarkten en winkels die eerste levensbehoeften verkopen bepalen zelf of ze inderdaad op zondag om 8.00 uur open gaan. Voor andere winkels geldt nog steeds 10.00 uur als vroegste openingstijd op zondag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen