Kookboek De Huiskamer Kookt is vanaf zondag 13 december te verkrijgen

Cover van De Huiskamer Kookt
Cover van De Huiskamer Kookt
Foto: De Huiskamer Kookt

ELST- Vandaag zou het kookboek De Huiskamer Kookt voor de bezoekers en vrijwilligers worden gepresenteerd. Coronaproof in drie tijdsblokken bij Aster Uitvaartzorg in Elst. Wethouder Rob Engels zou daarbij het eerste exemplaar ontvangen.  Helaas kon dit door de strenge coronamaatregelen niet doorgaan. Het GOEDE nieuws is dat het kookboek te bestellen is!

Je kunt het kookboek bestellen via [email protected], Streekwinkel De Lingegaerdt, Bruna Herberts en Primera in Elst. Daarnaast is het ook in te zien op de weekmarkt op donderdag 17 december. Daar staan vrijwilligers van De Huiskamer met de kookboeken in een overdekte kraam op de weekmarkt. Op zaterdag 19 december staan vrijwilligers van De Huiskamer met de kookboeken in een overdekte kraam bij Streekwinkel De Lingegaerdt, Grote Molenstraat 116 te Elst.

Wil jij graag kans maken op een exemplaar? Of ken je iemand die blij zou zijn met dit kookboek? Overbetuwe Nieuws geeft een exemplaar weg! Schrijf jouw motivatie op en mail deze naar [email protected] en je maakt kans op dit leuke kookboek! De actie loopt tot ZATERDAG 19 DECEMBER 2020!

Huiskamer van Elst

kookboekIn De Huiskamer van Elst komt jong en oud samen, om te praten, te lachen, elkaar te inspireren en te helpen, onder het genot van een kopje koffie of thee en een koekje. Er zijn vriendschappen ontstaan en geluksmomentjes geboren. Hier ontstond ook het idee van een kookboek. Door corona en de lockdown ging ook de Huiskamer op slot. Maar er werd niet stilgezeten. Er werden diverse acties uitgezet, een bellijn werd opgezet en aan de bezoekers en vrijwilligers werd gevraagd om recepten in te leveren. Alle recepten, van wentelteefjes, cranberrymosterdsoep, spruitjesstampot, ovenschotels tot heerlijke toetjes en taart, zijn samen met persoonlijke verhalen en tekeningen gebundeld in dit nostalgische kookboek.

Verbinding

Aangezien verbinding als een rode draad door De Huiskamer loopt, zijn ook de recepten en verhalen van de Vertel eens groep en streekwinkel De Lingegaerdt in dit boek opgenomen. De Huiskamer wil graag met iedereen in Elst en omstreken de krachten bundelen. Door verbinding en ontmoeten maken zij de wereld een beetje mooier.

Wethouder Rob Engels

“De Huiskamer van Elst is een plek waar je je thuis voelt, waar je welkom bent. Als wethouder van welzijn en zorg ben ik supertrots op de vrijwilligers. Elke week staan zij weer klaar om vele ouderen te voorzien van dit mooie moment in de week.”

Aldus Rob Engels. Wethouder Gemeente Overbetuwe

Bijzonder project 

Een bijzonder initiatief van Huiskamer van Elst. Met de vraag “Wat eten we vanavond” ontstond het idee voor een kookboek. Dit project zorgde voor een smakelijke samenwerking en resulteerde in een boek met meer dan alleen recepten. Als een sausje bindt het de mensen die erbij betrokken waren met degene die dit boek straks in handen hebben. Met de juiste toevoegingen van de Vertel eens groep, streekwinkel De Lingegaerdt, bezoekers en de vrijwilligers van De Huiskamer kan iedereen van recepten en verhalen genieten.

Het bevat persoonlijke verhalen, oude familierecepten en tekeningen die speciaal hiervoor gemaakt zijn. Koken is liefde zichtbaar maken en en (samen) eten verbindt mensen met elkaar. Dit kookboek verweeft het verleden met het heden en zelfs de toekomst. Waar liefde de tafel dekt, smaakt het eten het best!

Harm Edens

“De Huiskamer van Elst voelt als een warm bad. Het staat voor gezelligheid, verbinding en saamhorigheid.”

Dkookboeke Huiskamer Kookt

Het boek De Huiskamer Kookt bevat Verbindende recepten met een verhaal. De recepten zijn van bezoekers en vrijwilligers van De Huiskamer. Tekeningen: Lisa Teering, Kathy ’t Jong en Corry Diks †. Dit boek kost € 14,95 waarvan € 1,00 per verkocht exemplaar gaat naar het goed doel De Voedselbank. Het boek De Huiskamer Kookt verschijnt in december 2020. Een mooi cadeau voor de feestdagen!

Het boek wordt uitgegeven door uitgever Schrijverij Mooi Mens onder ISBN: 9789490352820 NUR: 440.

© 2020 De Huiskamer Kookt – Verbindende recepten met een verhaal. © 2020 Hester van Aalst

Lees ook: Acties van de Huiskamer van Elst tijdens de coronacrisis

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen