Speelvoorzieningen worden aangelegd in drie nieuwe speeltuinen bij De Vierslag in Elst

Een van de speelplekken komt aan de Ram
Een van de speelplekken komt aan de Ram
Foto: Uit: “Speelvoorzieningen de Vierslag”

ELST- In de wijk De Vierslag in Westeraam worden voor het eind van het jaar speelvoorzieningen aangelegd bij drie speeltuinen. Het resultaat van een succesvol traject van de werkgroep; een samenwerking tussen het bewonersinitiatief “Speelvoorzieningen de Vierslag” en wijkplatform Elst-Oost. De feestelijke opening van de speeltuinen vindt in het voorjaar plaats.

In juli werd een inloopavond georganiseerd voor buurtbewoners over een nieuwe speeltuin in De Vierslag. De voorlopige ontwerpen lagen daarbij ter inzage en iedereen kon erop reageren. De plan van aanpak is hier terug te lezen. De werkgroep is met alle opmerkingen naar de leverancier Kompan gegaan, in overleg is er tot een definitief ontwerp gekomen.

Wensen en budget

De wensenlijst van de buurtbewoners was veel groter dan het beschikbare budget. Toch kon er een mooie invulling worden gerealiseerd. Bij de definitieve ontwerpen is rekening gehouden met de verschillende leeftijdscategorieën. Daarnaast is er een variatie tussen de veldjes en speeltoestellen die toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking. Een aantal toestellen kwamen beschikbaar vanuit het renovatieproject speeltuinen Westeraam. Daardoor werd het mogelijk om drie speelplekken in te richten.

De aanvraag is begin september ingediend bij het college. In oktober hebben zij unaniem akkoord gegeven voor de aanleg van in totaal drie speelplekken. Het oorspronkelijke plan ging uit van slechts één speelplek. De speelvoorzieningen worden gerealiseerd aan de Ram, Kreeft en Boogschutter. Extra financiering is gerealiseerd door de waardecheques van Overbetuwe Doet. Het budget is vergroot door een mooie bijdrage van het Rabobankfonds.

Fijn wonen in de Vierslag

De Vierslag in Elst is onderdeel van de wijk Westeraam. In 2014 zijn hier de eerste bewoners komen wonen. Bewoners hebben zelf bankjes, picknicktafels en tweedehands speeltoestellen gekocht om een speel- en ontmoetingsplek te creëren. Echter zijn dit onveilige speelvoorzieningen. De wens was een inclusieve speelplek, waar de buurt samen kan komen om elkaar te ontmoeten. Waar kinderen van jong tot oud, met en zonder beperking samen kunnen spelen. De nieuwe speelplekken, verdeeld over De Vierslag, maken dit mogelijk.

Bron: Wijkplatform Elst Oost

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen