Doe mee aan het traject dorpsprofiel Elst

Foto: Overbetuwe Nieuws

ELST- Dit najaar is in Elst een start gemaakt met het trajectdorpsprofielen van de Gemeente Overbetuwe. Het dorpsprofiel bestaat uit drie fases.

Er is een analyse gemaakt van de wijk op basis van enquêtes die in 2019 onder de inwoners van de gemeente zijn gehouden. Vervolgens wordt een gezamenlijke agenda gemaakt en als laatste worden concrete doelen en actieplannen gemaakt om de agenda te kunnen realiseren.

Leefbare dorpskernen

De gemeente wil met inwoners en maatschappelijke organisaties samenwerken aan de leefbaarheid in de kernen. Insteek van het traject dorpsprofielen is om in alle kernen van Overbetuwe een gezamenlijk plan te maken met en voor het dorp. Daarin kunnen inwoners en beroepskrachten aangeven wat belangrijk is. In dit proces is het belangrijk om serieus te luisteren naar elkaars wensen, vragen en zorgen. Voor de wijken Brienenshof, Stationsbuurt, De Eshof en Westeraam in Elst wordt ook een wijkagenda gemaakt. Daarbij is de participatie van burgers van groot belang.

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Stuur dan een e-mail naar: [email protected] Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Overbetuwe.

Bron: Wijkplatform Elst-Oost

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen