Weekmarkten in aangepaste vorm worden goed bezocht

Foto: Overbetuwe Nieuws

OVERBETUWE- De traditionele weekmarkten in de dorpen van gemeente Overbetuwe gaan gewoon door. Zij het in aangepaste vorm.

Net als bij de winkels geldt voor de marktkramen dat ze gedurende de lockdown tot 19 januari alleen levensmiddelen en andere essentiële goederen mogen verkopen. Voor de weekmarkt betekent dat dat er alleen kramen met food (groente en fruit en andere levensmiddelen), bloemen en planten en dierbenodigdheden staan. Kleding en andere non-food zijn tot 19 januari niet op de weekmarkt te vinden.

weekmarktenRuime opzet

De donderdagmarkt in Elst vertoonde grote gaten tussen de kramen. Daar waar normaal gesproken andere artikelen werden verkocht, bleven de marktkraamhouders weg. Toch weerhield het mensen niet om eten, dierenbenodigdheden, bloemen of een kerststukje te kopen. Bij de viskramen en de kipproductenkraam stonden lange rijen met geduldig wachtende klanten. De meeste mensen droegen ook in de buitenlucht een mondkapje.

Op de hoogte blijven

Overbetuwe.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen zijn de afgelopen maanden verdubbeld, wat o.a. goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen