Toch carbidschieten? Dit kan je duizenden euro’s kosten!

Carbidschieten kan een flinke boete opleveren
Carbidschieten kan een flinke boete opleveren
Foto: Wikimedia Commoms

De burgemeesters van Overbetuwe en Lingewaard besloten al eerder carbidschieten in hun gemeenten op oudjaarsdag niet toe te staan. De boetes hierop zijn flink.

Ga je toch carbidschieten? Je betaalt voor deze overtreding minimaal 1.500 euro. Dit kan oplopen tot zelfs 3.500 euro!

Carbidschieten kan dit jaar echt niet

De coronapandemie is de reden dat Patricia Hoytink-Roubos van Overbetuwe en Nelly Kalfs van Lingewaard dit jaar geen ontheffingen verlenen. Carbidschieten is een traditie waarbij het draait om samenzijn en gezelligheid. Samenkomen met meer dan twee personen is nu in huidige lockdown niet mogelijk. Bovendien willen de burgemeesters met dit besluit de zorg zoveel mogelijk willen ontzien. BOA’s en politie van beide gemeenten handhaven en controleren het verbod. Een overtreding gaat veel geld kosten. Hiermee willen de burgemeesters een duidelijk signaal afgeven aan inwoners om aan te geven dat carbidschieten dit jaar echt niet kan.

Vuurwerk verboden

De verkoop- en het afsteken van vuurwerk is de komende jaarwisseling verboden. Behalve op licht kindervuurwerk. Dit om extra druk op de al zwaar belaste zorg en op de handhaving van de openbare orde te voorkomen. Ervaar je toch overlast van vuurwerk? Dan kun je 0900-8844 bellen en aan de politie doorgeven wat je ziet. Dit kan ook anoniem op 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen