Avonturen langs de Linge in kinderboek Groene Glibber

Marco Overdiep bij de Linge
Foto: Marco Overdiep

Het boerenland en het natuurgebied rondom de rivier de Linge in de Betuwe zijn het decor van de wonderbaarlijke kinderavonturen in Groene Glibber.

Het boek is te bestellen en staat vol met surrealistische verhalen en foto’s van Marco Overdiep uit Elst. Over hoe groene glibber bijna leidt tot verkiezingswinst, hoe ogenbomen twee boerenzoons helpen bij het kopen van een paard en hoe reuzenmieren een heel dorp op zijn kop zetten.

Fantasie de vrije loop

Tijdens zijn dagelijkse fietstochten door het gebied laat schrijver, fotograaf en beeldend kunstenaar Marco Overdiep (78) zijn fantasie de vrije loop. Hij kijkt, ziet, legt zijn beelden vast en bedenkt er verhalen bij. Spannende verhalen op de grens van werkelijkheid en verbeelding. Overdiep:

“Kinderen die in de buurt van de Linge wonen, spelen daarin een hoofdrol. Ze komen plotseling in een fantasiewereld die als echt wordt beleefd. De avonturen kunnen sprookjesachtig zijn, maar ook vreemd, humoristisch en eng. Op de achtergrond spelen actuele maatschappelijke onderwerpen een rol zoals milieu, klimaatverandering, migratie, wetenschap en misdaad. Ik schreef het boek voor kinderen vanaf 10 jaar maar ook voor volwassenen.”

Marco Overdiep

Marco Overdiep werkte jarenlang als journalist voor het Financieele Dagblad en schreef over milieu, wetenschap en energie. Hij maakte veel internationale reizen en schreef uitgebreide reportages. In de jaren ’80 trok Akzo Nobel hem aan als woordvoerder voor het concern. In Elst ontwikkelde hij zich als kunstenaar. In twintig jaar tijd maakte hij talloze beelden die in diverse beeldentuinen werden geëxposeerd. Met zijn werk beeldt hij zijn gevoelens uit. Ook in fotografie en kinderverhalen.

Groene Glibber

Groene Glibber | Fantasie langs de Linge is rijkelijk geïllustreerd met foto’s door Overdiep. Het is het tweede kinderboek dat hij schreef. In 2007 bracht hij De Toverboom uit waarin hij de lezer meeneemt naar bijzondere plekken in het Sonsbeekpark in Arnhem.

Groene Glibber, Fantasie langs de Linge, is een lees- en kijkboek voor iedereen van 10-90 jaar en is te bestellen via prickerproducties.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen