GroenLinks wil geen raadsvergadering zonder inspraakdialoog

De nieuwe raadszaal is niet toegankelijk voor publiek
Foto: Overbetuwe Nieuws

In Overbetuwe kan tijdens politieke avonden worden ingesproken door inwoners, maar vanwege de huidige lockdown is door de gemeente besloten dat dit op 12 en 13 januari niet mogelijk is.

Hiermee maakt de gemeente volgens GroenLinks Overbetuwe een valse start. Er zijn 17 inspraakreacties binnengekomen voor de vergadering van woensdag 13 januari. Al deze mensen kunnen niet aan tafel hun ideeën, opmerkingen en zorgen delen. De raads- en burgerleden kunnen geen vragen stellen en zo hun rol van volksvertegenwoordiger niet goed uitoefenen.

Hanno Krijgsman spreekt zich uit

“Onze fractie heeft met diverse insprekers contact gehad. Zij willen heel graag inspreken en belangrijker nog in gesprek komen met de raad. Zij moeten zich nu behelpen met een vooraf geschreven of opgenomen boodschap. Dit doet afbreuk aan het democratisch proces. Inwoners en andere belanghebbenden moeten in alle openbaarheid onderdeel kunnen zijn van de voorbereidingen voor besluitvorming in de raad. Wij roepen alle raadsleden dan ook op om de vergadering van woensdag 13 januari uit te stellen naar een nieuwe datum, waarbij dialoog met insprekers mogelijk moet zijn”, aldus fractievoorzitter Hanno Krijgsman.

“Thema’s als woonwagenstandplaatsen, windmolens en de nieuwbouw van een ziekenhuis en woningen hebben nog decennia invloed op onze leefomgeving. Zorgvuldige besluitvorming met ruimte voor inspraak is daarbij essentieel. Geen vergadering zonder inspraak.”

Bron: GroenLinks Overbetuwe

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden