Terugroepactie outdoor pannen Sea to Summit door risico op brandwonden

Foto: Sea to Summit

Leverancier Sea to Summit is een terugroepactie gestart voor de Alpha Pot en Sigma Pot. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan bij het gebruik van de pannen, met risico op brandwonden.

De pannen zijn verkocht bij outdoorwinkels, waaronder Bever. De terugroepactie geldt voor de Sea to Summit Alpha Pot en de Sea to Summit Sigma Pot die zijn verkocht vanaf december 2018.

Risico op brandwonden

Bij gebruik kan de zwarte nylon grendel loskomen, wanneer er naar rechts wordt geschonken. Deze grendel houdt het handvat op de plaats, maar als de grendel los raakt dan is er risico op brandwonden door hete vloeistof. De terugroepactie geldt alleen voor de pannen met  een zwarte nylon grendel en zonder een schroefje. Heb je een pan met een volledig metalen grendel, of heeft jouw pan een schroefje, dan valt deze niet onder de terugroepactie. Je kunt de pannen dan gewoon blijven gebruiken.

Als jouw pan een nylon grendel zonder schroefje heeft, neem dan contact op met Sea to Summit. Dit kan via het contactformulier op de website of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze terugroepactie van Sea to Summit? Dan raden wij je aan om contact op te nemen met het bedrijf via het eerder genoemde e-mailadres.

Sea to Summit

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Sea to Summit, 12 januari 2021

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden