Small Talk als vervanging van High Tea voor ouderen in Heteren

High Tea zoals in 2019 gaat dit jaar niet door
High Tea zoals in 2019 gaat dit jaar niet door
Foto: Overbetuwe Nieuws

HETEREN- Dit jaar is alles anders dan normaal en dat blijft ook nog even zo. Het is een uitdaging om het onmogelijke mogelijk te maken. Zo ook voor de inmiddels traditionele High Tea voor ouderen in Heteren, in de derde week van januari. Die wordt georganiseerd om de ouderen het vooruitzicht te geven op een beetje gezelligheid en ontmoeting, in de donkere dagen ná de feestdagen.

Elk jaar wordt er in de Vloedschuur een High Tea voor inwoners van Heteren die 80 jaar of ouder zijn. Door de coronamaatregelen gaat het dit jaar niet door. Er is een aangepaste versie bedacht namelijk de Small Talk. Een gesprekje bij de thee met een vrijwilliger.

Small Talk

Diegenen die een uitnodiging hebben gekregen kunnen zich opgeven voor Small Talk. Zij worden dan op vrijdagmiddag 22 januari om 15.00 uur gebeld of er wordt contact opgenomen via een whatsapp gesprek. Bovendien wordt er op de ochtend van 22 januari iets lekker langs gebracht. Het is van tevoren niet bekend welke vrijwilliger er belt. Het kan iemand zijn die je kent vanuit de vorige High Tea bijeenkomsten bij de Vloedschuur gemeente of iemand die je wel eens in het dorp hebt gezien. Het zal in elk geval een inwoner uit Heteren zijn. Je hoeft alleen te zorgen voor een kopje koffie of thee om 15.00 uur.

Iedereen die ouder is dan 80 jaar en in Heteren woont is welkom om mee te doen. Geef je gauw op, want dit kan vandaag nog! Ken je nog ouderen die de uitnodiging niet ontvangen hebben? De inwoners hoeven niet kerkelijk te zijn, wel 80 jaar of ouder en in Heteren wonen. Geef je op bij Jannietta Kamphuis (vloedschuurgemeente) op telefoonnummer 026-4723294, bij Ina van der Vlist (Hervormde Kerk) op telefoonnummer 026- 4723380 of bij Yvonne Sinkeldam (Katholieke Kerk) op telefoonnummer 026-4721060. Small Talk wordt gratis aangeboden door de drie kerk gezamenlijk.

Vrijwilligers gezocht

Voor deze Small Talk zoeken ze nog mensen die bereid zijn om een small talk te houden. Zogenaamde  babbelaars. Wil jij deze gesprekspartner wil zijn, of ken je iemand die dat zou willen? Geef dit dan vóór 15 januari per mail door aan [email protected].

Op 22 januari om 15:00 uur bel je dan één van de 80+-inwoners van Heteren voor een gezellig gesprek van ongeveer een half uur. Je krijgt nog een paar tips voor het gesprek. Denk daarbij aan een paar vragen zoals uit een “kletspot” of van de theelabels van Pickwick, maar wel met betrekking op de Small Talk deelnemers en op Heteren. Je ontvangt dan meer informatie en in de week vóór 22 januari hoor je wie je bellen mag.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen