Voorstelrondje: Forte Welzijn

Overbetuwe Beweegt laat kinderen en ouderen meer bewegen
Overbetuwe Beweegt laat kinderen en ouderen meer bewegen
Foto: Josh Dick via Pixabay

Bij Overbetuwe Beweegt werkt Forte Welzijn samen met diverse organisaties. Vandaag een filmpje van Forte Welzijn. Ferdi, Barbara en Loesan stellen zichzelf en de organisatie voor in dit filmpje.

Forte Welzijn is een sport- en beweegplatform in de gemeente Overbetuwe met als doel om de inwoners tot een actieve en gezonde leefwijze te bewegen. Ze hebben coördinerende en een adviserende rol bij sport- en beweegaanbieders. Zij ondersteunen verenigingen bij sport en bewegingen. Daarnaast lopen er projecten met senioren en basisschoolleerlingen.

Meer bewegen voor ouderen

Voor senioren biedt Forte Welzijn laagdrempelige activiteiten en jaarlijkse bijeenkomsten waarbij ze inactieve ouderen willen stimuleren om te gaan bewegen. Er worden vitaliteitstesten gehouden en voorlichting gegeven over een gezonde leefstijl. Naderhand kunnen de ouderen meedoen in een 12 weken durende traject waarbij ze kennis kunnen maken met beweeg en sport activiteiten. Forte Welzijn werkt daarbij samen met beweeg- en sportaanbieders in de dorpen waar de senioren wonen.

Sportbus

In de sportbus liggen allerlei sport- en spelmaterialen. Deze worden ingezet om de jeugd kennis te laten maken met diverse sporten en spelactiviteiten. Forte Welzijn kan de jeugd ook begeleiden als ze door willen gaan met een van de sportactiviteiten. Iedereen is welkom bij de sportbus. Het belangrijkste is het plezier in sporten.

Meer informatie

Inwoners van Overbetuwe en beweeg- en sportaanbieders kunnen contact opnemen met Forte Welzijn via de website Overbetuwe Beweegt of via [email protected].

Het filmpje is in opdracht van Forte Welzijn gemaakt door Your Productions.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen