Er op uit; vervoer met “Automobiel”

Vrijwillige chauffeurs gezocht
Vrijwillige chauffeurs gezocht
Foto: oknesanofa via Pixabay

“Automobiel” is een vrijwilligersproject welke eind 2019 in de gemeente Overbetuwe is opgezet om mensen te vervoeren die niet zelfstandig naar het ziekenhuis kunnen, naar de apotheek of dergelijke. Uitdrukkelijk was toen ook het idee om aanvullend te zijn op de goede voorzieningen die al aanwezig zijn.

Corona heeft inmiddels aangetoond dat er vele mensen zijn die noodgedwongen thuis moeten blijven. Ondanks dat gezondheid iets anders vraagt. Even er tussen uit, even toch de dokter zien of naar het ziekenhuis. Veel ouderen, maar ook anderen die wat minder mobiel zijn, vinden het geen veilige gedachten om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Ondanks het feit dat de vervoersmaatschappijen goede, veilige maatregelen hebben getroffen.

Grote hulpvraag

In het afgelopen jaar zijn er vele aanvragen geweest voor mensen die van deur naar deur gebracht en gehaald moesten worden, even ondersteund door de gangen van het ziekenhuis om vervolgens weer veilig huiswaarts te keren. Vrijwilligers hebben zich hiervoor, coronaproef ingezet. Helaas zijn de hulpvragen groter als dat er momenteel chauffeurs zijn. Vaak behoren zij namelijk ook tot een kwetsbare groep.

In een eerdere persconferentie van minister-president Rutte werd al opgeroepen dat vervoer voor zover mogelijk door moet blijven gaan. Mensen moeten niet 24/7 aan huis gekluisterd zijn, als het nodig is moet men aan bepaalde gezondheidsverplichtingen gehoor geven.

Geef je op als vrijwillige chauffeur

Voor meer informatie en/of voor opgave van vrijwillige chauffeur (al is het maar één keer per twee weken) kun je je melden bij Marcelino Thuis (Forte Welzijn), 06 82356069 of [email protected].

Bron: Nieuwsmagazine Forte Fit

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen