Opblaasbare sporthal voor bewegingsonderwijs en zaalhockey

Opblaasbare sporthal om straks hockey te spelen
Opblaasbare sporthal om straks hockey te spelen
Foto: Keith Johnston via Pixabay

ELST- Op het terrein van hockeyclub Overbetuwe zijn plannen voor een opblaasbare sporthal. Om de scholen Het Westeraam, Lyceum Elst en de hockeyclub in de wintermaanden uit de brand te helpen.

Het college van burgemeester en wethouders is op 9 maart akkoord gegaan om deze tijdelijke blaashal financieel mogelijk te maken.

Tekort aan ruimte

De blaashal biedt een oplossing voor het tekort aan ruimte voor bewegingsonderwijs. Bovendien voorziet het tegelijk in de behoefte aan zaalhockeyruimte in de wintermaanden. Voor de blaashal moet de hockeyclub nog wel een omgevingsvergunning aanvragen.

Oplossing voor tekort aan zaalruimte

Door de groei van het aantal leerlingen op Het Westeraam en Lyceum Elst is er behoefte aan meer voorzieningen voor bewegingsonderwijs. Tegelijk heeft de hockeyclub meer zaalruimte nodig voor de training en competitie in de wintermaanden. Samen met hockeyclub HCOB, Het Westeraam, Lyceum Elst en de gemeente is gewerkt aan het voorstel.

Dit is een tijdelijke oplossing voor het tekort aan binnensportmogelijkheden. Dit wordt in de toekomst opgelost door de nieuwbouw van sportcentrum de Helster. De gemeente verstrekt een lening aan hockeyclub HCOB voor de koop van de blaashal.

Sportieve samenwerking

Wethouder Wijnte Hol:

‘Ik zie deze oplossing als een win-win situatie, we kunnen zowel bewegingsonderwijs als zaalhockey in de wintermaanden dichtbij garanderen en hoeven niet langer uit te wijken naar andere locaties.’

Voorzitter Sjoukje ten Broeke van HCOB:

‘Wij zijn verheugd dat onze samenwerking met de gemeente, Het Westeraam en Lyceum Elst dit resultaat heeft opgeleverd.’

Rector Jan-Maarten de Wit van Lyceum Elst namens Het Westeraam en Lyceum Elst:

‘Deze oplossing toont de kracht van samenwerking. Wij hebben nu voldoende ruimte voor onze lessen bewegingsonderwijs en HCOB voor het zaalhockey. Dit is goed nieuws voor alle betrokkenen.’

Winterperiode

De partijen zien kansen in een blaashal, een koepelvormige opgeblazen hal. Deze sporthal is snel op te bouwen en af te breken. Het is de bedoeling dat de blaashal van november tot en met april wordt opgezet. Het komt op het terrein van de hockeyclub langs de Rijksweg-Zuid in Elst te staan. Na de winterperiode wordt de hal afgebroken en wordt weer in de buitenlucht gesport. De blaashal is voor een tijdelijke periode van 10 jaar.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen