KrijgdeKleertjes ruilpunt Elst viert heropening

Foto: KrijgdeKleertjes

ELST- Het KrijgdeKleertjes ruilpunt in Elst is sinds woensdag 10 maart heropend. Het ruilpunt, waar naast kinderkleding nu ook dames- en herenkleding geruild kan worden, is gevestigd in Huis van de Wijk Triade.

Cliënten van Driestroom en vrijwilligers runnen het ruilpunt. De ruilpunten zijn een initiatief van ruilsite KrijgdeKleertjes.nl. Dit is dé website om als ouders onderling kinderspullen te ruilen.

KrijgdeKleertjes

De afgelopen vier jaar organiseerde KrijgdeKleertjes Elst één keer in de twee weken een ruilavond voor kinderkleding. Er is veel behoefte aan het ruilen van kleding. Met het verkrijgen van een vaste ruimte, in Huis van de Wijk Triade, kon het aanbod uitgebreid worden met dames- en herenkleding.

Amanda Mens is de oprichtster en coördinator van het ruilpunt. Zes jaar geleden begon ze met het ruilpunt vanuit huis met een maandelijks ruilevent. Amanda is erg blij met de nieuwe plek:

“Ik vind het heel leuk om met kleding en duurzaamheid bezig te zijn. En ik wil me graag inzetten voor onze gemeenschap. Dat het ruilpunt vanuit mijn huiskamer is uitgegroeid tot wat het nu is vind ik als een droom die uitkomt.”

ruilpuntKleding brengen en ruilen

Heb je kleding over die niet meer past of om een andere reden ongebruikt in de kast ligt? Kom deze dan langsbrengen en ruil het meteen voor andere leuke kleding. Goed voor het klimaat en goed voor de sociale contacten.

Het ruilpunt is geopend op:

  • Elke woensdagochtend van 09.00 – 12.00 uur.
  • Vrijdag van 09.00 – 15.00 uur.

Locatie Huis van de Wijk Triade, Prins Hendrikstraat 5a in Elst.

ruilpuntVanwege de coronamaatregelen moet er online een afspraak gemaakt worden om kleding te komen ruilen. Alleen kleding doneren is ook mogelijk, er staat een donatiebox naast het huis op Vogelzang 46 in Elst.

Afspraken maken

Maak een afspraak om kleding te ruilen op KrijgdeKleertjes Elst

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen