Driel Schoon haalt recordhoeveelheid aan zwerfaval op

De vrijwilligers gaan tot het uiterste om Driel schoon te maken
De vrijwilligers gaan tot het uiterste om Driel schoon te maken
Foto: Driel SChoon

DRIEL- 28 vrijwilligers van Driel Schoon hebben op de eerste ronde van ‘Driel Schoon’, op de Landelijke Opschoondag, hebben maar liefst 28 vrijwilligers 144 kilo zwerfafval geruimd. Dit schrijft Anouk Bergmans 21 maart op facebook.

Dit is het derde jaar van de Zwerfvuilbrigade. De Landelijke Opschoondag was een perfecte gelegenheid om het mooie dorp vrij te maken van zwerfafval.

Record aan afval

De ronde van de vrijwilligers van Driel Schoon leverde een record hoeveelheid aan zwerfafval op. Van talloze mondkapjes tot ’n halfvergane bank. Geen moeite is teveel om Driel echt schoon te krijgen en houden, zoals je op de foto kunt zien. (tekst gaat verder onder de afbeelding.)

schoon

De grafiek geeft een vergelijking van de opbrengst van de 1e ronde (in maart) van dit jaar ten opzichte van de voorgaande jaren. Trots op het resultaat en tegelijkertijd verdrietig, omdat afval nog steeds op straat en natuur beland. Dit soort initiatieven dragen bij aan een schoner Nederland en een betere leefomgeving van Driel. Op de eerste lentedag is Driel weer de schoonste kern van de Overbetuwe!

Lees ook: Maak van jouw buurt een zwerfafvalvrije schoonheid tijdens de Landelijke Opschoondag en Zwerfafvalbrigade Elst Schoon houdt de buurt opgeruimd.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen