Archief De Betuwe in beheer bij Historische Vereniging Marithaime

Foto: Overbetuwe Nieuws

ELST- Onlangs heeft Jan Herberts het bestuur gevraagd of Historisch Vereniging Marithaime het archief van De Betuwe in beheer wil nemen.

Hierop heeft het bestuur positief gereageerd. Het maakt het archief voor eenieder die daar gebruik van wil maken een stuk toegankelijker.

Op zoek naar meer opslagruimte

Dit archief heeft boekenleggers per jaargang van 1891 t/m 1976. Het heeft echter een dermate volume dat dit niet kwijt kunnen in het erfgoedlokaal bij Stap voor Stap. De historische vereniging is dus op zoek naar extra ruimte. In eerste instantie binnen het gebouw van Stap voor Stap. Indien dit niet mogelijk blijkt gaan ze op zoek naar een andere geschikte opslagplaats. Tips voor een geschikte ruimte zijn welkom bij het bestuur op Marithaime.

De jaargangen van De Betuwe van 1976 t/m de laatste editie van 2019 liggen bij Rozet in Arnhem. Een deel hiervan is inmiddels in het bezit van Marithaime.

Op microfiches

Een groot deel van het archief van De Betuwe is de afgelopen jaren op microfiches is gezet. Om de toegankelijkheid verder te vergroten en het zoeken en raadplegen van artikelen te vergemakkelijken blijft digitalisering van het totale archief, inclusief een goede zoekfunctie, een belangrijke wens voor Marithaime. Vooralsnog zijn de kosten te hoog om deze wens in te willigen.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen