Pasen in de Vluchtheuvelkerk

De Vluchtheuvelkerk Zetten
Foto: Overbetuwe Nieuws

Zetten – Lange tijd is de prangende vraag geweest of Pasen 2021 een normale Pasen kon worden in de Vluchtheuvelkerk en de andere Kerken in Zetten, Hemmen en in de rest van het land. Sinds de eerste beperkende maatregelen in maart 2020 van kracht werden, moest het kerkbezoek teruggebracht worden. Eerst tot 50 en later tot 30 personen.

Kerken gingen snel over tot streaming en/of video-opnames, zodat de kerkgemeenteleden en diensten thuis konden volgen. De laatste maanden kon er alleen maar naar opnames worden gekeken van de kerkdienst aangezien de coronabesmettingen te hoog opliepen.

Versoepeling

Nu worden de maatregelen voorzichtig en heel langzaam versoepeld. Het verlangen om weer samen te mogen komen is groot. Er zouden weer maximaal 30 mensen in de kerk mogen komen en er mag weer alleen gezongen worden in groepjes van vier. Met grote afstand van elkaar en van het aanwezige publiek. Voorzichtigheid is geboden ten aanzien van kwetsbare ouderen dus gaan de video-opnames gewoon door voor de mensen die niet naar de kerk kunnen of willen komen.

De Vluchtheuvelkerk heeft als traditie om de lijdensweg van Jezus, de zogeheten Paascyclus, te volgen vanaf Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en de Paas-jubel bij zonsopgang op paasochtend op 4 april om 10 uur. Het is nog onzeker of dit ook op die dagen in de kerk te volgen is. Zeker is wel dat de video-opname op de genoemde dagen via de website van de Vluchtheuvelgemeente bekeken kan worden.

Het wordt een speciale video, er zullen o.a. stukken uit de Matthëus Passion worden gespeeld en gezongen door eigen organist en een soliste. Teksten uit verschillende Bijbelvertalingen en prachtige kunstwerken van taferelen van de lijdensweg onderstrepen het verhaal heel doeltreffend. Hoewel het een beleving vanuit jouw eigen huiskamer is vanaf een scherm, hoopt de Vluchtheuvelkerkgemeente volgend jaar Pasen weer samen te kunnen beleven.

Bron: Dorpskrant Inzet

♦♦♦

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden