Dansende koeien in de wei, de lente is begonnen

Dansende koeien zijn blije koeien
Foto: Overbetuwe Nieuws

Zetten – Vandaag was het dan eindelijk zover! De melkkoeien mochten voor het eerst naar buiten de wei in! En als je dansende koeien huppelend uit de stal ziet komen, dan weet je het. De lente is nu pas echt begonnen!

De melkkoeien van melkveehouderij Dick van Kampen weer voor het eerst de wei in. Het spektakel trok flink wat bezoekers. Vol verwachting wachtte de toeschouwers op het moment dat de schuurdeur open ging.

Malle melkkoeien

Dick van Kampen besteedt veel liefde en zorg aan de gezondheid én aan de duurzaamheid van zijn fokvee. Na een winterperiode in de stal te hebben gestaan hadden de koeien veel zin om naar buiten te gaan. Toen het moment aangebroken was, sprongen ze vol blijdschap naar buiten! Bokkend, duwend en rennend stoven ze de wei in. Een enkele koe had er nog niet zoveel zin in. Zij had nog wat aanmoediging nodig. Maar toen ze de smaak te pakken had, sloot ze zich snel bij de andere dames aan. Zo zijn alle koeien weer gelukkig.

Lees ook: De melkkoeien mogen weer lekker naar buiten in Zetten

♦♦♦

Overbetuwe.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden