Balans door bewegen in de Liefkenshoek

Naast fitness wordt er ook yoga gegeven
Foto: D. T. via Pixabay

Heteren – De bewoners en hun naasten van Liefkenshoek hebben het moeilijk in deze tijd, door de coronamaatregelen worden ze erg beperkt. Blijven bewegen is dan belangrijk.

Om toch de nodige ontspanning en plezier te bieden is er een gevarieerd beweegprogramma bedacht. Dit programma heeft een kleurrijk karakter en sluit aan bij de wensen en behoeften van de bewoners.

Fitness en yoga

Momenteel is er gestart met twee fitness groepen voor de heren van Liefkenshoek. De fitness vindt plaats onder begeleiding van een CIOS vrijwilliger en door Miriam Beulakker. Door deze vorm van bewegen aan te bieden hebben de heren van Liefkenshoek een echt “uitje” en kunnen hierdoor fysiek, mentaal en sociaal het welzijn verhogen. De heren vinden het erg leuk en zijn enthousiast over het fitness programma. Tijdens de fitness is er ruimte om samen te praten over onderwerpen die allen aanspreekt. De groep is heel hecht geworden onderling. Naast de fitness biedt Liefkenshoek op de dagbesteding en voor andere afdelingen twee keer per week yoga aan diverse bewoners.

Ontmoetingsplaats voor iedereen

Met de lente in aantocht willen Miriam en haar collega’s de verbinding met de natuur meer tot zijn recht laten komen. Ze zijn hier al mee gestart door met verschillende bewoners te gaan wandelen in Heteren. De beweegmomenten zullen buiten worden uitgebreid zodra het weer het toestaat. Daarbij staat de beweeg- en beleeftuin centraal. Ook jij bent van harte welkom! Er staan leuke bankjes rondom de beweegtuin waar je gezellig kunt zitten om een praatje kan maken met diegenen die er in de tuin aanwezig zijn. Het is een ontmoetingsplaats voor bewoners en inwoners van Heteren.

Bron: HeterenSociaal

♦♦♦

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden