Nederlands Openluchtmuseum deelnemer pilot ‘Museum open met (gratis) sneltest’

Lente in het Openluchtmuseum, los huus Harreveld
Lente in het Openluchtmuseum, los huus Harreveld
Foto: Mike Bink

Het Nederlands Openluchtmuseum is één van de zeventien musea die deelneemt aan de pilot ‘Museum open met sneltest’. Tijdens de Nationale Museumweek is het museum drie aaneengesloten dagen open voor Museumkaarthouders en wel op woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 april.

Mensen met een Museumkaart kunnen het museum bezoeken als ze een kaartje voor een tijdvak reserveren en een negatieve sneltest laten zien. Deze sneltest kan gratis worden gedaan bij deelnemende testcentra. Voor meer informatie over de procedure, de sneltest en het reserveren van een tijdslot klik hier.

Ambacht in de schijnwerper

In 2021 staat het ambacht nog meer in de schijnwerpers in het Openluchtmuseum. Er is onder meer een heuse Ambachtenroute. Daar kun je bij diverse ambachtspresentaties informatiekaarten verzamelen, waarmee je thuis zelf aan de slag kunt. Er is een nieuwe tentoonstelling ‘Makers in Beeld. Het ambacht van nu’ die hedendaagse ambachtslieden aan het woord laat. Van traditionele ambachten als scheepstimmerman en klompenmaker tot maker van borstprotheses, kledingontwerper en hennakunstenaar. Ook is het in april 2021 precies 25 jaar geleden dat de tram voor het eerst ging rijden.

♦♦♦

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen