Winnaar van Leefbaarheidsaward “De Regelaar 2020” bekend gemaakt

Albert en Gerrit nemen
Albert en Gerrit nemen "De Regelaar" award in omtvangst
Foto: Overbetuwe Nieuws

Elst – De jury van de Leefbaarheidsaward “De Regelaar” heeft vanmorgen officieel de winnaar van 2020 bekend gemaakt. Het is de Stichting Algemene Hulpdienst Elst geworden. Op de 2e plaats is geëindigd de Zondagsoos en de 3e plaats is toegekend aan Jan Zwier van de Werkgroep Cultuur en Educatie van Forte Fit.

RegelaarDe uitreiking vond plaats in het gebouw van Huurdersvereniging Over-Betuwe aan de Verdistraat in Elst in plaats met de nieuwjaarsreceptie zoals gebruikelijk. Bij de uitreiking was slechts een kleine groep mensen aanwezig. Igor Claassen, manager klantmaatwerk Vivare, reikte dit jaar online de Leefbaarheidsaward uit. Penningmeester Albert Luijpen en secretaris Gerrit Voors van de Algemene Hulpdienst namen de Leefbaarheidsaward en de symbolische waardecheque in ontvangst.

Alle initiatieven dragen bij aan leefbaarheid Elst

Uit zes kandidaten werden uiteindelijk drie geselecteerd. Alle kandidaten werden geprezen voor de tomeloze inzet voor de leefbaarheid van Elst. Ieder initiatief verdiend grote waardering. De onderlinge verschillen in de uitslag waren zeer klein. Omdat de initiatieven zo divers waren, is er in eerste instantie gekeken naar het bereik van de doelgroep en zelfredzaamheid. Daarna is voor de eerste plaats uiteindelijk gekozen voor diegene die het grootste bereik in de samenleving had en de brede behoefte aan vrijwilligers. De keuze tussen de 2e en 3e plek is daarmee ook op deze wijze unaniem vastgesteld.

Algemene Hulpdienst Elst

De Algemene Hulpdienst Elst is een ongelooflijk stille kracht in de samenleving die al jaren een wegwijzer is en hulpvragen met aanbod bij elkaar brengt. Daar zijn veel vrijwilligers voor nodig. De hulpdienst kent een brede opzet voor vrijwel iedere inwoner van Elst die hulp nodig heeft. Op hun bescheiden wijze doen ze belangrijk werk en dragen zo bij aan het fundament van de leefbaarheid van Elst.

Zondagsoos

De Zondagsoos is een initiatief  dat al meerdere jaren n de prijzen valt. De tomeloze inzet van de trouwe club aan vrijwilligers om met minimale middelen de senioren elke twee weken een zorgeloze middag te bezorgen wordt erg gewaardeerd. Door de corona is het tijdelijk niet mogelijk om het te organiseren. Met de 2e plaats krijgen zij een podium en een hart onder de riem gestoken. Zodra het mogelijk is zullen de hartverwarmende middagen voor en door senioren weer worden georganiseerd.

Werkgroep Cultuur en Educatie van Forte Fit

Jan Zwier weet als geen ander waar de behoefte ligt voor activiteiten die het netwerk van de senioren opgebouwd en onderhoud. Alles wordt gedaan om de senioren vitaal van geest en lijf te houden. Bevlogen en creatief weet Jan met zoveel energie zoiets moois als de Betuwse Revue van de grond te krijgen. De Betuwse Revue is een gezellige avond voor ouderen die laagdrempelig, ook in kosten. Hopelijk vindt dit jaar de derde editie nog plaats.

RegelaarLeefbaarheidsaward “De Regelaar”

In 2006 is de Leefbaarheidsaward “De Regelaar” in het leven geroepen. Deze is bedoeld voor een persoon of organisatie die zich in een jaar of meerdere jaren, heeft ingezet om de leefbaarheid van Elst te bevorderen. Huurdersvereniging Over-Betuwe (HVOB) stelt de Leefbaarheidsaward elk jaar ter beschikking.

De uitreiking van de award is belangrijker dan ooit. De corona met de opgelegde maatregelen treft jong en oud. Kleine menselijke dingen die het leven aangenaam maken zijn niet zomaar meer vanzelfsprekend. De maatregelen maken het lastig om samen te zijn of elkaar te ontmoeten, elkaar te helpen, terwijl daar juist een grotere behoefte aan is. Het is mooi om te zien dat de samenleving voldoende veerkracht en creativiteit heeft om elkaar te bereiken.

Lees ook: Stichting Disco Elst ontvangt Leefbaarheidsaward 2019

♦♦♦

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen