Vouchers voor digitalisering uitgereikt aan ondernemers Overbetuwe

Marco Hamelink is een van de deelnemers
Marco Hamelink is een van de deelnemers
Foto: gemeente Overbetuwe

MKB-ondernemers in Overbetuwe en 17 andere gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen hebben zich massaal  aangemeld voor de voucherregeling van de MKB-deal Sm@rt Together.

Bedrijven konden vanaf 1 maart een digitaliseringsvoucher aanvragen. Hiermee kunnen ze expertise inkopen om hun onderneming digitaal te verbeteren. De eerste 3 aanvragers uit Overbetuwe kregen op 23 april hun voucher uit handen van wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder van economische zaken. Het gaat om werving- en selectiebureau Suited People uit  Elst, dierenshop Het Molentje uit Elst en Marco Hamelink Foto uit Zetten.

Digitalisering cruciaal voor toekomst MKB

De MKB-deal Sm@rt Together is een samenwerking van de Regio Arnhem Nijmegen en een aantal andere partners  met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Veel MKB-bedrijven vinden digitalisering noodzakelijk voor de  toekomst van hun bedrijf. Maar het ontbreekt vaak aan geld, tijd en kennis om een volgende stap te zetten.

Daarnaast  heeft de coronacrisis een flinke impact op banen en economie. Een groot aantal MKB’ers heeft het zwaar en blijft met moeite overeind. Tegelijkertijd zijn er ondernemers in de ICT-sector die nieuwe economische kansen zien en deze  willen verzilveren. Voor de MKB-deal gaan verschillende partners uit de regio 3 jaar lang samenwerken om MKB bedrijven te ondersteunen bij hun digitalisering. Dat gebeurt door concrete activiteiten te organiseren vóór en met  bedrijven.

De inmiddels afgesloten voucherregeling is een van de 3 pijlers van de MKB-deal. De komende tijd gaan de  partners zich richten op de andere 2 pijlers:

  1. Samen werken aan digitale oplossingen voor strategische vraagstukken in een bedrijf. Hoe kun je bijvoorbeeld  online kanalen strategisch inzetten om nieuwe afzetmarkten te vinden?
  2. Door digitalisering de relatie van de onderneming met haar omgeving en de overheid versterken.

Wethouder blij met deal

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder is blij met de MKB-deal: “Overbetuwe is een MKB-vriendelijke gemeente. Daarom doen we graag mee aan deze samenwerkingsdeal. De coronacrisis heeft meer dan ooit duidelijk gemaakt hoe cruciaal digitalisering is voor het bedrijfsleven. Met deze steunmaatregelen hopen we dat onze MKB-bedrijven zich  bewuster worden van het belang van digitalisering en hierin gericht gaan investeren.

De grote animo voor de  voucherregeling bewijst dat er behoefte is aan een steuntje in de rug. Ik nodig de MKB-ondernemers in onze gemeente  dan ook graag uit om te onderzoeken hoe digitalisering hen verder kan brengen. Kijk of en hoe je kunt meedoen aan  deze MKB-deal, door samen te werken en kennis te delen. Dat geldt ook voor digitaliseringsleveranciers. Neem gerust  contact op met het Bedrijvenloket als je meer wil weten.”

Overbetuwse ondernemers over hun voucher

De drie Overbetuwse ondernemers hebben duidelijk voor ogen wat ze met hulp van de voucher willen bereiken:

digitalisering

Marco Hamelink van Hamelink Fotografie en Ruimte Stylist :

“Een mooie kans om de vindbaarheid van de website te verbeteren, het bereik via social media te  vergroten én te leren van onze samenwerkingspartner, zodat het een duurzame investering wordt.”

digitalisering

 

Marc van Woesik van Suited People:

“Met onze nieuwe website (en achterliggende marketingtools) proberen wij onze  potentiële opdrachtgevers nog beter te ‘verleiden’ om onze website te bezoeken. Zo kunnen we hen uiteindelijk helpen  om hun interim-vraagstuk binnen 24 uur met een passend voorstel in te vullen.”

digitaliseringHenrika Quik van Het Molentje:

“Het is altijd het juiste moment om iets goeds te doen. Zelfs de juiste beslissing is verkeerd wanneer die te laat is genomen. We zijn klaar voor de online stap! Ondernemen is kansen zien en ervoor  gaan: wij gaan voor landelijke dekking!”

 

Meedoen aan MKB-deal

MKB-bedrijven en digitaliseringsleveranciers die interesse hebben in de MKB-deal, kunnen meer informatie vinden op Sm@rt Together.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen