1796 schoolkinderen uit Overbetuwe deden mee aan de Koningsspelen

Dikke pret met Koningsspelen!
Dikke pret met Koningsspelen!
Foto: Gemeente Overbetuwe

Op 11 basisscholen in Overbetuwe vond vrijdagochtend de aangepaste Koningsspelen plaats. De organisatie van de Koningsspelen was in handen van Yannick Verhoeven van Overbetuwe Beweegt samen met vierdejaars studenten van het CIOS studenten.

In verband met de coronamaatregelen zagen de Koningsspelen er anders uit dan voorgaande jaren.

Overbetuwe Beweegt

Overbetuwe Beweegt heeft een leuk ochtendprogramma samengesteld waarin de coronamaatregelen goed nageleefd zijn. Dit programma werd in en rondom de scholen zelf uitgevoerd. De studenten van het CIOS waren op de scholen aanwezig om te helpen bij het programma. De leerlingen bleven de hele ochtend bij hun eigen leerkracht. Door middel van een draaidoorsysteem kwamen ze langs alle activiteiten.

De dag werd geopend met een openingsboodschap (op film) van onze sportieve wethouder Wijnte Hol en de koningsdans door Dansatelier Over de Linge. Wethouder Wijnte Hol kwam zelf de spelen bekijken bij basisschool de Esdoorn in Elst. Ook waren er 2 Toppers van Topsport Gelderland aanwezig om de kinderen een clinic te geven. Ondanks de aangepaste vorm van deze Koningsspelen hebben de kinderen een leuke en sportieve ochtend beleefd.

Koningsspelen: Ik+Jij

Het thema van dit jaar was ik+jij=wij. In deze tijd hebben we elkaar hard nodig. Met dit thema wil de organisatie van de Koningsspelen laten zien dat samen ons nét dat beetje extra geeft.

In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen