Aantal elektrische auto’s in Overbetuwe boven landelijk gemiddelde

Er komen steeds meer elektrische auto's bij
Er komen steeds meer elektrische auto's bij
Foto: Mikes-Photography via Pixabay

In gemeente Overbetuwe staan 26.878 personenauto’s geregistreerd. Daarvan zijn 444 elektrische auto’s en nog eens 352 plug-in hybride. Daarmee wordt van alle auto’s in Overbetuwe 2,96% elektrisch of deels elektrisch aangedreven. Dat is net boven het landelijke gemiddelde van 2,26%. Een en ander blijkt uit onderzoek van kennisplatform EVPLAN.

In de gemeente Overbetuwe zijn er in totaal 181 laadpunten voor stekkerauto’s. Er zijn 78 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken. Er zijn 100 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel. Op dit moment zijn er 3 snellaadpunten beschikbaar in Overbetuwe.

Laadpaaldichtheid

De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,23%. Dat betekent dat er 4 elektrische auto’s per laadpaal in Overbetuwe zijn. Dat is iets lager dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal).  Laadpalen voor het opladen van elektrische auto’s in Overbetuwe vind je op www.openbaarladen.nl

Laadpaal aanvragen

De verwachting is dat steeds meer inwoners in Overbetuwe overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? En is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kun je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente.

Over het onderzoek

EVPLAN is een kennisplatform voor elektrisch rijden en biedt praktische informatie voor de elektrische rijder. Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor). Voor meer informatie en verantwoording zie de onderzoek pagina van EVPLAN.

Bron:EVPLAN

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen