Frans Lanting eregast bij uitreiking Future For Nature Awards 2021

Frans Lanting eregast bij de uitreiking
Frans Lanting eregast bij de uitreiking
Foto: Future For Nature

Drie jonge, veelbelovende internationale natuurbeschermers ontvingen vrijdag 21 mei de Future For Nature Awards én 50.000 euro per winnaar. De drie natuurbeschermers zijn diegene die het verschil maken voor de toekomst van de natuur

De wereldberoemde Nederlandse natuurfotograaf Frans Lanting was de eregast van deze editie van dit internationale natuurbehoudsevenement.

Wereldberoemde Nederlandse fotograaf

Frans Lanting heeft zijn carrière gewijd aan het in de schijnwerpers zetten van de natuur en haar diversiteit, pracht en ook kwetsbaarheid. Zijn werk is frequent getoond in exposities, documentaires en tijdschriften als National Geographic. Als eregast treedt hij in de voetsporen van Sir David Attenborough, Doutzen Kroes en Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

De drie winnaars en hun winnende projecten

De Chileense Karolina Araya Sandoval (34) zet zich vol overgave in voor het beschermen van de kleinste kolibrie van Chili, de Chileense boself. Ze vond belangrijke nieuwe broedplaatsen. De Iraanse Mohsen Rezaie-Atagholipour (34) werkt hard om de roggen- en haaiensoorten van de Perzische Golf te beschermen, in een land met een uitdagend politiek landschap. Monica Torres (32) is een natuurbeschermster uit Guatemala waar zij de Abronia campbelli-hagedis herontdekte. Ze werkt nu samen met lokale bevolking om nieuw bos te planten.

Virtuele prijsuitreiking van 2021

BBC-presentatrice Saba Douglas-Hamilton presenteerde de prijsuitreiking van de Future For Nature Awards 2021. Dezevoden dit jaar opnieuw online plaats. Onder toeziend oog van het publiek uit binnen- en buitenland sprak Frans Lanting de gasten toe over zijn ervaringen in de natuur. De drie winnaars vertelden over hun succesvolle natuurbehoudsprojecten. Bekijk hieronder de uitreiking (tekst gaat eronder verder.)

Stichting Future For Nature

Future For Nature ondersteunt jaarlijks drie jonge, getalenteerde natuurbeschermers met de Future For Nature Award en een bedrag van 50.000 euro per winnaar. Koninklijke Burgers’ Zoo is medeoprichter en één van de hoofdsponsoren van Stichting Future For Nature. De stichting heeft sinds 2008 al meer dan veertig succesvolle natuurbeschermers over de hele wereld een Award toegekend die met passie én resultaat werken aan hun project. Waaronder de Nederlanders Wietse van der Werf, Tjalle Boorsma, Els van Lavieren en Maggie Muurmans. Op Future For Nature Award 2021 is alle achtergrondinformatie te vinden over het evenement.

(Inter)nationale beroemdheden steunen Future For Nature

De Future For Nature Awards werden in 2021 voor de veertiende opeenvolgende keer uitgereikt in Burgers’ Zoo. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, Jane Goodall, Frans de Waal, Redmond O’Hanlon en Doutzen Kroes. Tijdens de tiende editie was Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander eregast. De wereldberoemde Nederlandse fotograaf Frans Lanting was bij deze editie van 2021 de eregast van Future For Nature.

Lees ook: Drie jonge natuurbeschermers winnen Future For Nature Award 2021

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen