Overbetuwe gastgemeente Poolse team tijdens WK Volleybal Vrouwen 2022

WK Volleybal Vrouwen 2022 beloofd weer spannend te worden
WK Volleybal Vrouwen 2022 beloofd weer spannend te worden
Foto: Tania Van den Berghen via Pixabay

Gemeente Overbetuwe is met de ondertekening van een samenwerkingsconvenant met de Nederlandse Volleybal bond (Nevobo) Official Team Host voor het Poolse volleybalteam. Het team neemt in september 2022 deel aan het Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen.

Dit sportevenement  wordt voor het eerst in Nederland gehouden. De Nederlandse speelsteden zijn Arnhem, Rotterdam en Apeldoorn. De wedstrijden zijn ook in Polen. De finale is in het Gelredome. Gemeente Overbetuwe kijkt ernaar uit het Poolse team te verwelkomen en zo bij te dragen aan dit unieke evenement in onze  provincie.

Groots sportevenement

Het WK Volleybal is één van de grootste sportevenementen die ooit in Nederland plaatsgevonden heeft. Wethouder Wijnte Hol is trots dat gemeente Overbetuwe hieraan kan bijdragen:

“Gastheer zijn van het  Poolse team tijdens dit unieke evenement is extra speciaal vanwege de diepe historische banden die we als  gemeente met Polen hebben. Bovendien vindt het WK Volleybal Vrouwen plaats in de periode van de  Airborne-herdenkingen. Waaronder de herdenking van ‘De Polen van Driel’. Daarnaast is het natuurlijk  fantastisch dat dit evenement in onze provincie plaatsvindt. We gaan samen met inwoners, ondernemers, verenigingen en scholen allerlei activiteiten opzetten om er een onvergetelijk WK van te maken.”

Gelderland epicentrum WK Volleybal 2022 

Michel Everaert, directeur Sportontwikkeling en Evenementen van de Nevobo: “Wij zijn erg blij dat  gemeente Overbetuwe zich officieel heeft aangemeld als gastgemeente voor het WK Volleybal Vrouwen  2022. We kijken uit naar een mooie samenwerking met de gemeente, de verenigingen in de regio én het  lokale bedrijfsleven. Samen met de andere gastgemeenten en Provincie Gelderland maken we van  Gelderland het epicentrum van dit geweldige evenement.”

Bewegen als onderdeel van een gezonde leefstijl

De deelnemers uit 24 landen worden in 24 Gelderse gemeenten ondergebracht. Iedere gemeente zet  samen met de Gelderse Sportfederatie, scholen, verenigingen en ondernemers verschillende activiteiten op  voor de teams en voor de inwoners. Zo wordt er een mooie koppeling gemaakt met bewegen en een  gezonde leefstijl, bovendien biedt een evenement als dit volop kansen voor lokale ondernemers.

Finale in het Arnhemse GelreDome  

Het WK Volleybal duurt ruim drie weken van 23 september t/m 15 oktober. De eerste fase heeft het  Arnhemse GelreDome als hoofdlocatie. De volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen, waarna  de eindstrijd in Arnhem plaatsvindt. Oranje speelt haar wedstrijden altijd op eigen bodem.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen