Groots Windpark Midden Betuwe: NEE!

Ziet Zetten er straks zo uit met Windpark Midden Betuwe?
Ziet Zetten er straks zo uit met Windpark Midden Betuwe?
Foto: Bewonersplatform Windpark Midden-Betuwe

Zetten/Andelst/Hemmen – Bewonersplatform Windpark Midden Betuwe krijgt vanuit verschillende kanten te horen dat de ‘overlast’ van de geplande windmolens wel mee gaat vallen. Maar over welke overlast hebben we het dan?

Door: Eric Kiers en Jan Teisman

En wie bepaalt dat de omwonenden daar weinig last van hebben? Wat dacht u van geluidshinder, slagschaduw, de lampjes op de windmolen die de hele nacht branden en waardevermindering van de woningen! En er is nog veel onduidelijk over de gevolgen voor de fysieke en mentale gezondheid van omwonenden met betrekking tot de geluidshinder en slagschaduw. (Tekst gaat verder onder de afbeelding.)

Tien windmolens

De gemeentes Overbetuwe en Neder-Betuwe hebben vergevorderde plannen om 10 windmolens te plaatsen langs de A15. Veel omwonenden hebben het nog niet door, maar het plaatsen van 10 windmolens is een schrikbeeld voor de leden van Bewonersplatform Windpark Midden-Betuwe.

Voor alle inwoners van Zetten, Hemmen, Andelst, Wely, Dodewaard en alle buitengebieden en tussenliggende gebieden zullen de windmolens een grote impact gaan hebben. Om de impact op de woonsfeer inzichtelijk te maken heeft het Bewonersplatform impressiebeelden laten maken van hoe de ‘nieuwe’ omgeving er uit komt te zien. (Tekst gaat verder onder de afbeelding.)

Drastische veranderingen

Deze beelden laten zien hoe de horizon van het huidige, open landelijke gebied drastisch zal veranderen. Waar de meesten van schrikken bij het zien van de beelden is hoe dicht de windmolens op onder andere het dorp Zetten komen te staan. Veel inwoners zullen de impact van de windmolens gaan ervaren. De windmolens komen op nog geen 650 meter van de rand van woonwijk ’t Rieshout te staan.

Bewonersplatform Windpark Midden Betuwe roept de inwoners vanuit Zetten, Hemmen, Andelst, Wely, Dodewaard en iedere betrokkene op zich aan te melden om dit schrikbeeld te voorkomen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief op: www.platform-wpmb.nl

Lees ook: Lokaal eigenaarschap en burgerparticipatie sterker geborgd met nieuwe initiatiefnemer voor windpark

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen