Start gratis financieel spreekuur gemeente Overbetuwe

Het spreekuur is gratis
Foto: Obsahovka via Pixabay

Elst – Het eerste gratis financieel spreekuur van de gemeente Overbetuwe gaat op maandag 7 juni gaat tussen 10:00 en 12:00 uur in De Wieken van start. Dit spreekuur vindt om de week plaats, in de oneven weken.

Inwoners uit de gemeente Overbetuwe kunnen bij het spreekuur terecht met vragen en brieven die te maken hebben met geld. Brieven van de overheid en instanties zijn voor veel mensen lastig te begrijpen.

Hulp bij financiële zaken

Het spreekuur helpt mensen om op de juiste manier te reageren op deze brieven. Bijvoorbeeld brieven van de Belastingdienst over de toeslagen. Formulieren voor kwijtschelding. Gemeentelijke belastingen of BSR. Ook kun je tijdens dit spreekuur terecht voor hulp bij het invullen van formulieren voor het aanvragen van voorzieningen. Zoals de Meedoenregeling of ondersteuning door de Voedselbank.

Verder kun je tips krijgen hoe je beter rond kan komen, het overzicht houdt in je financiën en wat je kunt doen bij schulden. Je wordt geholpen door het sociaal raadsliedenwerk en vrijwilligers van Forte Geldzaken. Forte Geldzaken is een dienst van Forte Welzijn.

Meer informatie

Door de coronamaatregelen is het aanmelden voor het spreekuur verplicht. Aanmelden kan door te bellen met Patrick Visser, sociaal raadsman, 06-20 29 38 49. Dit spreekuur is een initiatief van Forte Welzijn, het sociaal raadsliedenwerk van Santé Partners en Sociaal Team Overbetuwe. Forte en Santé maken deel uit van Sociaal Team Overbetuwe.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen