Eerste exemplaar kalender 70 jaar Molukkers in Elst voor burgemeester Hoytink-Roubos

Overhandiging van de eerste kalender
Overhandiging van de eerste kalender
Foto: Stichting Maluku Elst

Elst – Het bestuur van Stichting Maluku Elst heeft op dinsdag 1 juni 2021 het eerste kalender exemplaar overhandigd aan burgemeester Patricia Hoytink-Roubos.

In het kader van 70 jaar Molukkers in Elst heeft de heer N.Tahitu in samenspraak met het bestuur van Stichting Maluku Elst een kalender ontworpen.

Snokalenderdenhoek

De (verjaardags) kalender staat geheel in het teken van Kamp/Woonoord Snodenhoek. Met foto’s van vroeger en korte verhaaltjes over spel, dans en muziek e.d. Na 70 jaar maakt de Molukse gemeenschap volwaardig onderdeel uit van de gemeente Overbetuwe. Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos liet op haar Facebook pagina aan dat ze daar blij mee was.

In Nederland zijn 92 Molukse woonoorden gebouwd (bron: Molukken Woonoorden). Waar Snodenhoek er een van was. Vanaf 1959 is de Nederlandse overheid begonnen deze kampen te ontruimen om de Molukse gezinnen over te plaatsen naar woonwijken tussen de Nederlandse bevolking. De herhuisvestiging heeft zo’n dertig jaar geduurd. Jaar na jaar werd het aantal woonoorden kleiner.

Kalender bestellen

Heb jij ook interesse in een kalender, stuur een mail naar [email protected]

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen