Gezamenlijke start Week voor de Gezonde Jeugd in Neder-Betuwe en Overbetuwe

Week van de Gezonde Jeugd
Week van de Gezonde Jeugd
Foto: 3JetFotografie Ochten

‘Kraanwater drinken!’ en ‘The Daily Mile’. Met die motto’s is gisterochtend bij station Hemmen-Dodewaard de Week voor de Gezonde Jeugd gezamenlijk van start gegaan voor Neder-Betuwe en Overbetuwe.

De Week voor de Gezonde Jeugd is van 7 t/m 11 juni. Georganiseerd door JOGG*-regisseurs, buurtsportcoaches, de gezondheidsmakelaar Jeugd, de Stichting Jeugd Doen Bewegen Neder-Betuwe, Overbetuwe Beweegt en haar partners en lokale ondernemers.   *JOGG – Gezonde jeugd, gezonde toekomst

Kraanwater en beweging

Na het fotomoment fietste wethouder Van Dijkhuizen door Neder-Betuwe om hervulbare waterflessen uit te delen en een eerste watertappunt op een schoolplein aan te bieden. Herma van Dijkhuizen: “Beginnen bij de bron: water. Het is lekker, goedkoop en het is gezond. Een goed begin in deze week waarin er extra aandacht is voor een toekomst waarin onze jeugd gezond kan opgroeien.”

Wethouder Hol startte hardlopend een rondje langs basisscholen in Overbetuwe om ‘The Daily Mile’ onder de aandacht te brengen. Wijnte Hol:

“In Overbetuwe zetten wij graag een stap vooruit naar een gezonde omgeving waarin bewegen vooral leuk en laagdrempelig is. Goed voorbeeld doet volgen, daarom is het goed om al op kinderdagverblijven en de basisscholen aandacht te besteden aan voldoende beweging elke dag.”

Waterflessen en watertappunten

Wethouder Van Dijkhuizen fietste met de JOGG-regisseur, buurtsportcoaches en de gezondheidsmakelaar jeugd door de gemeente om waterflessen op de middelbare scholen te overhandigen. Peuters, kleuters en basisschoolleerlingen kregen zo’n waterfles eerder al.

De Beweegbus van de buurtsportcoaches reed mee met de voorraad en uitreiking aan de leerlingen regelen de scholen zelf. Ook werden de eerste (muur)watertappunten afgeleverd bij de middelbare scholen in Kesteren, Helicon, Van Lodensteincollege en Pantarijn. Daarna door naar de Prins Willem-Alexanderschool Echteld, die een watertappunt krijgt voor op het nieuwe plein dat in de zomervakantie wordt aangelegd. De afsluiting was bij kinderopvang Villa Kakelbont.

The Daily Mile en dansen met Juvat Westendorp

Dagelijks één of meerdere keren een rondje (hard)lopen is goed om je brein wakker te schudden om daarna weer geconcentreerd aan het werk te kunnen. Daarom ging wethouder Wijnte Hol samen met JOGG-regisseur Trudy Wolters al hardlopend door Overbetuwe. Zij bezochten verschillende scholen om samen The Daily Mile te lopen. De kinderen kregen daarna een clinic van verschillende topsporters van Topsport Gelderland. Later deze week krijgen drie Overbetuwse middelbare scholen bezoek van Juvat Westendorp voor een dansclinic.

Betrokkenheid ondernemers en organisaties

Er is veel betrokkenheid van lokale ondernemers, kinderopvang, scholen, Stichting Jeugd Doen Bewegen Neder-Betuwe en Overbetuwe Beweegt. Dat is een belangrijke steun in de rug voor beide gemeenten, JOGG-regisseur en buurtsportcoaches bij het stimuleren van de inwoners om vaker te kiezen voor het drinken van water en meer te bewegen. Op deze manier krijgen we minder suikers binnen en het zorgt ook voor minder (zwerf)afval.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen