112

Zwemmen is leuk maar in de rivieren kan het levensgevaarlijk zijn

Zwemmen in rivieren kan levensgevaarlijk zijn
Zwemmen in rivieren kan levensgevaarlijk zijn
Foto: Pexels

Hoe aanlokkelijk ook: zwemmen in de rivieren is niet alleen bijna altijd verboden, maar ook levensgevaarlijk. Helaas verdrinken er iedere zomer weer mensen in de rivieren. Uiteraard is iedereen zelf verantwoordelijk voor zichzelf, maar een oogje in het zeil houden is wel zo fijn!

Wie in natuurwater wil zwemmen, kan binnen onze gemeente beter en veilig terecht bij onder meer de recreatieplassen Het Strandpark en Watergoed in Slijk-Ewijk en de Rijkerswoerdse plassen in Elst. Ook bij het nieuwe recreatiegebied in Heteren is een strand aangelegd. Want vooral toeristen zijn zich er niet van bewust hoe levensgevaarlijk rivieren zijn.

Waarschuwingsteksten zijn ook in het Pools, Engels en Frans beschikbaar.

Dieptes

Het gevaar van zwemmen in de rivieren schuilt onder meer in passerende binnenvaartschepen, plotselinge dieptes en grote temperatuurverschillen van het water. Rijkswaterstaat heeft de gevaren van zwemmen in de rivieren duidelijk op een rij gezet op haar website. Hier staan ook filmpjes die speciaal op jongeren zijn gericht. Rijkswaterstaat waarschuwt bovendien dat zwemmen in de rivieren een boete van 140 euro kan opleveren.

Op de website zwemwaters staat een overzicht van natuurwater dat schoon en veilig genoeg is om te zwemmen, inclusief actuele meetgegevens.

Buitenlands

Relatief vaak zijn slachtoffers van verdrinking van buitenlandse afkomst. Om hen ook te waarschuwen, zijn teksten in het Engels, Frans, en Pools beschikbaar. De gemeente gaat zelf via diverse kanalen de inwoners met een buitenlandse achtergrond benaderen, maar alle hulp is hierbij welkom. Dus als u mensen kent van wie u vermoedt dat ze niet weten dat zwemmen in de rivier gevaarlijk is, dan kunt u hen deze teksten geven of laten zien.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

zwemmen

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen