Regio Gelderland Midden gaat voor Méér Muziek in de Klas

Wethouders en ambassadeurs Regionaal Muziekakkoord Gelderland Midden
Wethouders en ambassadeurs Regionaal Muziekakkoord Gelderland Midden
Foto: Jikke van Tongeren

Een prachtige bijeenkomst was er op 10 mei in Radio Kootwijk. Waarbij in aanwezigheid van Koningin Maxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, de eerste handtekeningen gezet werden onder het Muziekakkoord Gelderland- Midden. Het MuziekAkkoord is door de kinderburgemeesters van Overbetuwe en Lingewaard ondertekent.

Op donderdag 17 juni was het de beurt aan andere partijen die verbonden zijn aan dit MuziekAkkoord. Daar ondertekenden de gemeenten Arnhem, Rheden, Renkum, Lingewaard en Overbetuwe (wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder) samen met het onderwijs, muziekverenigingen en (cultuur)organisaties uit de regio het muziekakkoord Gelderland – Midden.

Feestelijk moment

Scholen vieren de ondertekening van Het Muziekakkoord met een les bodypercussie. Omdat men niet zomaar voorbij willen gaan aan dit feestelijke moment krijgen alle basisscholen uit de vijf gemeenten een digitale les bodypercussie aangeboden. Leerlingen gaan aan de slag met ‘Trepak’ uit de Notenkrakersuite van Tsjaikovski. Zij krijgen eerst een korte instructie, om vervolgens mee te kunnen spelen met een opname. Gemaakt in  het concertgebouw van Amsterdam, met Percossa en Phion!

Muziek zorgt voor betere schoolprestaties

Alle partijen ondertekenen dit MuziekAkkoord om ieder kind in regio Gelderland-Midden een kans te bieden om zich optimaal te ontwikkelen. Muziek zorgt voor betere schoolprestaties en is onmisbaar in de vorming en ontwikkeling van creativiteit, talent en sociale vaardigheden. Muziek draagt bij aan de  ontwikkeling van een eigen persoonlijkheid, versterkt de sociale binding met de omgeving en het vergroot de  kwaliteit van leven. En zo helpen ze kinderen zich voor te bereiden op de maatschappij van de toekomst. Zo’n toekomst gunnen we elk kind.

Regionaal gaat met Méér Muziek in de klas Gelderland-Midden aan de slag met onder andere deskundigheidsbevordering voor (vak)leerkrachten en podia voor talent.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen