112

Brandweerherdenking Overbetuwe voor omgekomen collega’s

Brandweerherdenking 2021
Brandweerherdenking 2021
Foto: Overbetuwe Nieuws

Valburg- Alle brandweerkorpsen in Overbetuwe staan vandaag stil bij collega’s die bij het uitvoeren van hun werk zijn omgekomen met een brandweerherdenking. Bij brandweer Valburg ging de vlag halfstok en om 13.00 uur werd een ereteken met twee waterstralen gevormd.

Tijdens de nationale brandweerherdenking staat de brandweer iedere derde zaterdag in juni stil bij de omgekomen collega’s. Ook dit jaar is het op een kleinschaligere manier gehouden.

Eerbetoon slachtoffers

Brandweermannen en -vrouwen van verschillende kazernes kwamen bijeen in Valburg. Daaronder waren brandweer Heteren, brandweer Oosterhout, brandweer Elst en brandweerkorps Zetten Andelst. Om 13.00 uur werden twee waterstralen in de lucht gekruist. Daarmee staan zij een  moment stil bij de moed en daadkracht van de brandweerlieden die zijn omgekomen bij het uitoefenen van hun vak.

De brandweer in heel Nederland staat zeven dagen per week, 24 uur, het hele jaar door klaar om te helpen. Dit doen de brandweermannen en -vrouwen met hart en ziel voor de maatschappij. Soms met gevaar voor eigen leven. Het brandweervak is niet zonder risico’s en daar zijn ze ook zeker van bewust, al staan ze er niet altijd bij stil. Soms gaat het mis en betalen brandweermensen de hoogste prijs.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen