Scouting Valburg in actie voor de voedselbank Overbetuwe

Foto: Anna Armbrust via Pixabay

Valburg – In een welvarend land als Nederland zijn er nog steeds mensen zo arm dat ze niet genoeg voedsel kunnen kopen om voor hun gezin dagelijks een gezonde maaltijd te bereiden.

De Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe verstrekt elke week een pakket extra voedsel aan zo’n 750 tot 800 huishoudens, waaronder ca. 800 kinderen, in Nijmegen, Elst en Zetten.

Actie voor de voedselbank

De coronacrisis zorgt voor een toename van mensen die ongewild in armoede leven. Scouting Valburg voert daarom actie voor de voedselbank Nijmegen – Overbetuwe. De welpen, scouts en explorers gaan tot 11 juli langer houdbare levensmiddelen inzamelen bij familie, buren en bekenden.

Deze worden tijdens de opkomsten gedurende de actie voor de wekelijkse opkomst ingeleverd in het clubhuis. Aan het einde van de actie gaan ze met een afvaardiging van Scouting Valburg alle ingezamelde waren inleveren bij de voedselbank. Doe je mee? Mensen in jouw gemeente hebben jouw hulp hard nodig!

Scouting Valburg

 

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen