Nieuw in Overbetuwe: Stichting Elektronica4Kids

Foto: Stichting Elektronica4Kids

Stichting Elektronica4Kids is sinds kort ook actief in Overbetuwe. Stichting Elektronica4kids verzorgt complete elektronica soldeerlessen en programmeerlessen (Arduino en Microbit) voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Met als doel kinderen te interesseren voor techniek.

De vrijwilligers die dit vanuit de Stichting aanbieden hebben een technische en/of onderwijs achtergrond. Daardoor kunnen de kosten erg laag blijven en zijn ze daarmee toegankelijker voor PO en VO scholen. De medewerkers komen met al hun materialen naar de scholen en andere locaties toe.

Workshops

Leer programmeren met behulp van de blokjes of code methode met  Arduino opdrachten in combinatie met verschillende Elektronica projecten (vanaf PO groep 8 t/m VO onderbouw).

Elektronica4Kids

Of je kiest voor een “Meet je Energieverbruik” workshop (vanaf PO groep 5/6).

Elektronica4Kids

Soldeer en bouw zelf een Elektronica project inclusief uitleg over de werking van het project.

Je hebt keuze uit:

  • De Mini-Sound (vanaf PO groep 7)
  • De Moestuin Waterdetector met moestuintje (vanaf PO groep 7)
  • De Schemerschakelaar (vanaf PO groep 7)
  • De Zenuwslang (vanaf PO groep 3/4)
  • De Smiley (vanaf PO groep 1/2)
  • Een complete kennismakingscursus incl. 3 soldeerprojecten (vanaf PO groep 7)

Jaren actief Nijmegen/Arnhem

Stichting Elektronica4Kids is al jaren actief in omgeving Nijmegen / Arnhem voor het Primaire en Voortgezet onderwijs. Met de ervaring en vakmanschap vanuit het bedrijfsleven en het onderwijs, willen zij door het geven van workshops / lessen leerlingen interesseren in Elektronica en Programmeren met Arduino en Microbit.

Zij verzorgen diverse laag drempelige elektronica / programmeer lessen. De lessen zijn onder andere ontwikkelt voor het PO en het VO (vanaf VMBO). Het zijn compleet verzorgde praktijklessen inclusief onderdelen, gereedschappen, werkplanken, laptops. Op deze manier hoeven de scholen geen extra investeringen te doen voor de aanschaf van extra materialen en blijven de kosten daardoor laag.

Na afloop van iedere praktijkles (m.u.v. de programmeerlessen) heeft iedereen een werkend elektronica projectje om mee naar te huis nemen. Al deze workshops / lessen worden begeleid door E4K vrijwilligers en hulpouders van de scholen. Er hoeft alleen maar een ruimte beschikbaar te zijn, met voldoende tafels en stopcontacten. De rest regelen zij.

Meer informatie

Mocht je interesse hebben in één van de workshops / lessen of zou je meer informatie willen ontvangen over de actuele kosten en de activiteiten? Mail ons naar [email protected] of bel 06-178 529 62.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen