Afval dumpen naast een ondergrondse container? De vervuiler betaalt de rekening!

Deze vervuiler riskeert een fikse boete
Deze vervuiler riskeert een fikse boete
Foto: Overbetuwe Nieuws

Wie een afvalzak naast de ondergrondse containers zet of ergens anders dumpt, riskeert een fikse rekening van 138 euro. De vervuiler betaalt.

Voor veel inwoners van Overbetuwe is gedumpt afval rond de ondergrondse afvalcontainers een grote ergernis. Heel begrijpelijk: rondslingerende vuilniszakken vervuilen het straatbeeld en ze trekken ongedierte aan. Vuil trekt bovendien vuil aan, waardoor één zak al snel uitgroeit tot een bergje zakken.

Controle handhaving

De handhavers van de gemeente Overbetuwe controleren daarom streng op gedumpt afval. Ze zoeken uit van wie het afval is, en sturen de vervuiler de rekening. Samen houden we Overbetuwe schoon.

Is de ondergrondse container vol of defect? Maak dan een melding. En laat jouw afval niet op straat achter. Want losliggend afval zorgt voor stank, ongedierte en zwerfafval.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen