112

Bedrijfspand in Heteren gesloten na vondst hennepkwekerij

Sluiting brdrijfspand na vondst hennepkwekerij
Sluiting brdrijfspand na vondst hennepkwekerij
Foto: Brent Barnett via Pixabay

Heteren – Burgemeester Hoytink-Roubos heeft besloten een bedrijfspand op het industrieterrein in Heteren voor de periode van 1 maand af laten sluiten. Op 2 juni jl. deed de politie de vondst van een grote hennepkwekerij met 1656 hennepplanten. Het pand is vanaf 20 juli t/m 19 augustus  verzegeld.

In het bedrijfspand trof de politie niet alleen een grote en professionele hennepkwekerij aan, ook bleek dat er illegaal stroom en water zijn afgetapt. Dat zou kunnen leiden tot gevaarlijke situaties. Burgemeester  Hoytink-Roubos wil daarom niet volstaan met een waarschuwing, maar gaat over tot sluiting van 1 maand. De politie heeft de hennepkwekerij ontmanteld.

Verboden toegang

Op basis van artikel 13b van de Opiumwet kunnen burgemeesters panden tijdelijk sluiten als ze worden gebruikt voor drugscriminaliteit.

‘Dit soort activiteiten levert groot gevaar op voor omwonenden. Dat is niet acceptabel en daarom pakken we dit samen met de politie stevig  aan. Drugscriminaliteit vormt een bedreiging voor de leefbaarheid in een dorp, én voor de samenleving als  geheel.’

aldus  burgemeester Hoytink-Roubos.

De sluiting van het pand betekent dat er niemand meer in mag, ook de eigenaar en de huurder niet. Het pand wordt verzegeld en regelmatig gecontroleerd. De sluiting van het pand is een bestuursrechtelijke maatregel die de burgemeester kan nemen. Daarnaast kan justitie de betrokkenen ook nog strafrechtelijk  vervolgen.

Verdachte situaties

Verhuur je een woning of een ander pand? Voorkom dat je aan criminelen verhuurt. Kijk op gemeente Overbetuwe Verhuurtips over wat je kunt doen om criminaliteit in jouw bedrijfspand te voorkomen.

Heb je het vermoeden dat er ergens drugs verhandeld of geproduceerd worden? Meld het dan bij de politie  via 0900 8844. Wil je anoniem een melding doen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem of bel 0800 7000.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen