Zonnige stemming op het plein bij senioren tijdens Huiskamer van Elst

Elst – De Huiskamer van Elst organiseerde dit jaar met Blauwe Dinsdag opnieuw een bijeenkomst voor senioren op het plein voor het gemeentehuis. De wandelaars die mee deden met de Alternatieve Vierdaagse werden enthousiast toegejuicht. De muziekgroep de Oldtimers was ook weer van de partij.

De derde dinsdag in juli is normaal gesproken Blauwe Dinsdag, de Dag van Elst dat de Vierdaagse lopers door Elst komen. Ook deze Nijmeegse Vierdaagse kon niet doorgaan door de coronamaatregelen, maar daarvoor was de alternatieve wandeltocht in het leven geroepen.

Op het terras BIJ DEES stonden 100 stoelen klaar voor de bezoekers. De ophaal- en thuisbreng service via de Rotary zorgde voor mensen die slecht ter been waren en anders niet langs konden komen. Vrijwilligers brachten koffie, thee en lekkers rond. Ondertussen werd er flink voor alle wandelaars geklapt die langs kwamen.

Zon en gezelligheid

Het zonnetje scheen en iedereen zat gezellig met elkaar te kletsen. Het was duidelijk dat iedereen het naar de zin had. Sommigen kenden elkaar al jarenlang. Zoals Jan en Henk, vrienden voor het leven. Ze kennen elkaar al van vroeger en nu wonen ze allebei in Elst. Henk vertelde dat hij de schrijver en zanger van het liedje “Lief klein konijntje” was. Jan zei met een knipoog dat zijn vriend een beroemdheid is. Jan was er vorig jaar ook al bij de Blauwe Dinsdag in Elst geweest. Henk moest overslaan door gezondheidsproblemen. Maar ze zijn vastbesloten om komend jaar weer te komen!

Een man in een scootmobiel had zich aan de overkant geparkeerd, voor het gemeentehuis. Hij deelde gladiolen uit aan de wandelaars. Met een sigaartje op de lippen en zijn maat bij zijn zijde had hij er plezier in. Bij de andere senioren wilde hij niet staan. Ondanks dat hij gevaccineerd was, was hij nog voorzichtig om niet besmet te worden. Zijn maat wilde niet op de foto, hij zou er toch maar afvallen volgens hem.

Een groepje dames vonden het goed om op de foto te worden gezet, zolang hun haar maar goed zat! Een aantal echtparen zaten, al dan niet bij elkaar, te genieten van de gezelligheid. Zeker toen aan het einde nog gladiolen werden uitgedeeld. Ze mochten ze mee naar huis nemen of uitdelen.

Uit de terloopse gesprekken kwam naar voren dat vooral de senioren het samenkomen hebben gemist tijdens de lockdown. Daarin voorziet de Huiskamer van Elst door wekelijks een open huiskamer te organiseren bij Aster aan de Kokkeland. Ontmoeten en verbinden is waar iedereen behoefte aan heeft. Zin om ook eens langs te komen? Elke week kan je vrijblijvend langskomen tussen 10.00 en 12.00 uur voor een praatje en koffie of thee.

Lees ook: Huiskamer van Elst in de open lucht op Blauwe Dinsdag

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen